Game Info sponsor:

Wenst iedereen een prettige wedstrijd!

Ga naar ICON geneesmiddelenonderzoek en kijk hoe jij kan helpen!Bezoek de ICON-website

VS

dinsdag 18-05-2021

Donar vs Heroes Den Bosch
19:30, MartiniPlaza

Donar advert section
image
Voorwoord

Het is nog maar 0-1

Donar ging probleemloos door van de kwartfinale naar de halve finale. Maar vanavond moeten er spierballen getoond worden door de spelers van Donar. De wedstrijd van afgelopen zondagmiddag was lange tijd gelijk opgaand. Echter de mannen van Heroes scoorden er vooral in het laatste kwart nog rustig op los en trokken uiteindelijk aan het langste eind. Of liever gezegd, de bal rolde voor hun makkelijker door het netje. De wedstrijd eindigde met een winst voor de Heroes 97-76. In de best-of-three serie, die normaal een best-off-five is, heeft Donar minder kansen om de boel recht te trekken. Het moet dus een overwinning worden vanavond.

Ohhh, wat zouden wij als supporters een belangrijk aandeel hierin kunnen bewerkstelligen, door luidkeels van ons te laten horen. Nu hebben alleen de buren last van onze aanmoedigingen. Ook de scheidsrechters moeten het zonder ons kritisch commentaar stellen 😉 Helaas moeten spelers en coach het doen zonder de zesde man. Voor onze interim-coach Pete Miller is er al een wens uitgekomen, namelijk niet alleen als speler maar ook als coach voor Donar actief te zijn. Ik zou daar graag nog een doel/wens voor Pete aan toe willen voegen, namelijk het behalen van de finale in de play-offs!

Moneytime staat er op een van mijn vele blauwe Donar play-off t-shirts en dat is het!!!

FIJNE WEDSTRIJD!

Cora Zumkehr.
Live statistieken:
Zodra de wedstrijd is begonnen vind je via onderstaande opties de live-statistieken en livestreams voor de wedstrijd.
Kijk live via PodiumTV
Kijk live via RTV Noord
Donar advert section
image
Uitgelicht

Donar vs Heroes Den Bosch

De play-offs zijn inmiddels tien dagen bezig maar persoonlijk mis ik de kenmerkende play-offsfeer. Dat heeft in mijn optiek te maken met de afwezigheid van publiek in de zaal. Basketbal is een sport die bedoeld is om te entertainen en wie entertain je dan? Juist, de, in deze sport zo belangrijke, zesde man. Een avondje Donar in de play-offs staat voor zowel jong als oud symbool voor spektakel en sensatie, juichen en springen bij een mooie score en tekeer gaan als de scheidsrechter een onterechte call fluit. De speaker zweept het publiek op, de muziek knalt uit de boxen en op het veld hoor je de piepende basketbalschoenen en het gestuiter van de bal. Tussendoor zijn er leuke spelletjes, haalt Thunder al zijn gekkigheid uit de kast en zijn er dames die het publiek vermaken met hun dansmoves. Mijmerend over het hierboven benoemde merk ik dat, van alles wat nu eventjes niet mogelijk is, ik de avondjes Donar het meeste mis. Laten we echter kijken naar wat er wel is en dat zijn de play-offs en die gaan gewoon door en Donar hoort bij de beste vier ploegen van het land! Dus zetten we de livestream aan, houden op het tweede scherm de stats bij en zitten we uitgedost in onze beste Donar outfit vanaf de bank de mannen naar de overwinning te schreeuwen. We moeten er anno 2021 veel voor laten maar ooit wordt het weer zoals het was.

Eerste game

Afijn, de halve finale dus! Game twee vanavond nadat afgelopen zondag in De Maaspoort te Den Bosch een begin is gemaakt aan deze best-of-three serie. Ook die opzet is door de omstandigheden veranderd en dus kunnen beide teams zich in principe geen enkele misstap veroorloven. Goed voor de befaamde play-offspanning is het zeker, afgelopen zondag verschafte Heroes Den Bosch zich een goede uitgangspositie door de eerste ontmoeting te winnen. Onder toeziend oog van de camera’s van de NOS werd het 97-76 en dat betekende een gevoelige draai om de oren van de Groningse basketbaltrots. Donar MOET vanavond dan ook winnen om kans te blijven houden op de 13e play-off finale in de clubgeschiedenis.

Onderlinge ontmoetingen 2020/21

Donar en Den Bosch zijn de nummers drie en twee van het reguliere seizoen en kwamen elkaar deze jaargang vijf keer tegen. Driemaal betrof het een competitiewedstrijd, eenmaal werd er gespeeld in de FIBA Europe Cup en afgelopen zondag was de eerste play-off game tussen beide basketbalgrootmachten.

De vijf onderlinge ontmoetingen in 2020/21:

26-01-2021        Heroes Den Bosch – Donar        99 – 98              FIBA Europe Cup Jarred Ogungbemi-Jackson 23 pt

03-02-2021        Donar – Heroes Den Bosch         87 – 70               Competitie Will Moreton 17 pt

14-03-2021        Heroes Den Bosch – Donar        68 – 81               Competitie Jarred Ogungbemi-Jackson 31 pt 

03-04-2021        Donar – Heroes Den Bosch         71 – 78               Competitie Jarred Ogungbemi-Jackson 22 pt

16-05-2021        Heroes Den Bosch – Donar        97-76                  Play-offs Jarred Ogungbemi-Jackson 21 pt

Weerzien oude club

Voor een aantal Donarspelers betekent de koppeling aan Den Bosch een weerzien met hun vroegere werkgever. Zo was onze #21 Henry Caruso vorig seizoen nog in de Brabantse hoofdstad actief en kwam daar tot gemiddeld 11.2 punten, 5 rebounds en 1.3 assists. Zijn driepunters schoot hij tegen een alleraardigst percentage van 49% door het netje. Onze #24 Justin Watts kent de weg in De Maaspoort eveneens op zijn duimpje. In het seizoen 2016-17 was hij onderdeel van het team van Den Bosch dat in de halve finale werd uitgeschakeld door…. Donar! Watts maakte in zijn Bossche tijd bijna 14 punten per wedstrijd. Tot slot maakte onze #5 Leon Williams in het seizoen 2015-16 een uitwijk richting Den Bosch. Hij kwam, na drie jaren daarvoor in Zwolle te hebben gespeeld, net als Caruso en Watts slechts één seizoen uit voor de Bossche basketbalploeg.

 

Laatste finaleplek

Om een klein beetje op de zaak vooruit te lopen even een paar feiten: Voor Donar is het halen van de play-off finale inmiddels twee jaar geleden (verliezend finalist 2019) terwijl het voor de Bosschenaren al veel langer geleden is dat zij door wisten te dringen tot de eindstrijd van het basketbalseizoen. Liefst zes jaar moeten we terug in de tijd voor een finaleplek van Den Bosch. In 2015 werd de Bossche topclub ook meteen landskampioen en die zes jaar titeldroogte zal ongetwijfeld steken bij de immer ambitieuze Brabanders. De laatste Groningse landstitel dateert overigens van 2018.

Play-off ontmoetingen

Het play-off systeem werd in Nederland voor het eerst gespeeld in 1977. Donar en Den Bosch speelden in 1982 voor het eerst tegen elkaar in de play-offs. Dat was meteen een onvergetelijk jaar voor onze club. Het betekende de eerste landstitel in de clubgeschiedenis! Donar en Den Bosch ontmoeten elkaar dit jaar voor de vijftiende keer in een play-off fase. Voor de tiende keer betreft het een halve finale. Vijfmaal betrof het een finale, waarin Donar drie landstitels won ten koste van de Brabanders. In die vijftien jaren dat beide teams elkaar tegenkwamen werden in totaal (inclusief de wedstrijd van afgelopen zondag) 65 wedstrijden gespeeld: Donar won daarvan 29 keer van Den Bosch. In het schema hieronder ziet u alle gespeelde ontmoetingen tussen de twee clubs.

             Jaar                                  Play-off fase                           Eindstand                      Overall winnaar

1982 Finale 3-1 Donar (1e landstitel)
1983 Halve Finale 2-0 Den Bosch
1987 Halve Finale 3-0 Den Bosch
1990 Halve Finale 3-1 Den Bosch
1992 Halve Finale 3-1 Den Bosch
1993 Halve Finale 2-1 Den Bosch
2004 Finale 4-2 Donar (2e landstitel)
2006 Finale 4-3 Den Bosch
2009 Halve Finale 3-2 Den Bosch
2011 Halve Finale 3-2 Donar
2012 Halve Finale 3-2 Den Bosch
2014 Finale 4-3 Donar (4e landstitel)
2015 Finale 4-1 Den Bosch
2017 Halve Finale 4-0 Donar
2021 Halve Finale n.n.b n.n.b

 Selectie Den Bosch

Het was in Den Bosch een seizoen waarin een aantal mutaties binnen het team plaatsvond. Zo raakte coach Jean-Marc Jaumin onderweg forwards Morgan Stilma en Scott Thomas kwijt. Laatstgenoemde is reeds vertrokken uit Nederland om in Amerika aan zijn herstel te werken terwijl het jonge talent Stilma ook al maanden revalideert van een knieblessure. Hem zien we dit seizoen dan ook niet meer binnen de lijnen. En dan was er nog de onfortuinlijke Henk Norel. De ervaren center keerde in 2018 terug in Nederland en revalideerde bij Den Bosch van zijn knieblessure. Hij maakte begin 2020 kortstondig zijn rentree maar corona deed het seizoen de das om en de pijn aan zijn knieën speelde eveneens weer op. Na in totaal vijf keer in zijn loopbaan aan die gewrichten geopereerd te zijn geweest, was het voor Norel welletjes: de 2.13 lange center besluit een punt achter zijn imposante carrière te zetten. Maar de knieën die hem al zijn hele loopbaan zoveel pech bezorgden, lijken begin 2021 wonderwel pijnvrij, Den Bosch zit in een lastige sportieve fase en het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus besluit Henk Norel om zijn basketbalschoenen van de wilgen te halen en de Bossche ploeg de helpende hand te bieden. Hij doet mee tegen The Hague Royals en maakt minuten in het Europe Cupduel tegen Donar. Maar dan zijn daar toch weer die onvermijdelijke knieën. 33 is Norel maar zijn loopbaan zit er in februari 2021 definitief op. Zo kan het niet langer maar Den Bosch is Norel niet definitief kwijt. Hij sluit aan bij het team als zogeheten performance trainer zodat hij zijn kennis en passie op de groep over kan brengen.

Een groep bestaande uit internationals Boy van Vliet en Thomas van der Mars (16 rebounds zondag). Seizoensonderscheidingen waren er bij Heroes Den Bosch voor de beresterke forward DeMario Mayfield (zondag 28 punten) die verkozen werd in het All-Defense Team 2021 (evenals onze pointguard Leon Williams). Forward en driepuntskanon Miha Lapornik werd verkozen in het All Star Team van de DBL dit seizoen. De Sloveen is de 46e speler die namens Den Bosch tot All Star werd gekozen. Onze #3 Jarred Ogungbemi-Jackson kreeg dezelfde eer toebedeeld op de guardpositie. Een speler die als laatst aan het Bossche team werd toegevoegd keerde terug op het oude nest. Jonathon Williams verving de al genoemde Scott Thomas en doet dat met verve. Sinds zijn aantreden op 14 maart tegen Donar werd het spel van de Heroes beter en werd er zelfs even acht keer op rij gewonnen. De 31-jarige Amerikaan speelde in het seizoen 2018-19 al in De Maaspoort, was toen een van de stabielere spelers en blijkt ook in 2021 een nuttige toevoeging op de selectie van coach Jaumin. Tot slot ziet u vanavond guard JaCori Payne in actie die een grillige maar snelle spelverdeler met een prima schot is gebleken en vallen Dominic Gilbert (Geboren in Hongkong, Australisch/Kroatische nationaliteit) en Alan Herndon vooralsnog tegen. Captain van dit team is de oudste speler in de DBL: Stefan Wessels maakte zijn debuut in het seizoen 2004-05 en speelt sinds 2009 in Den Bosch.

Donar op 18 mei

2004 : Tulip Den Bosch – MPC Capitals: 73 – 62

2006 : EiffelTowers Den Bosch – MPC Capitals: 86 – 82

2010 : WCAA Giants – GasTerra Flames: 76 – 80

2017 : Donar – Landstede Basketbal: 74 – 79

Sidney Meulema
Donar advert section
image
Teamroster

Donar Groningen

Foto Justinas Ramanauskas
1

Justinas Ramanauskas

Point Guard
23 jaar (21/09/2000)
193 cm - Litouws
Foto Sander Hollanders
7

Sander Hollanders

Shooting Guard
22 jaar (13/09/2001)
1.94 cm - Nederlands
Foto Theo John
11

Theo John

Forward/ Center
25 jaar (25/08/1998)
206 cm - Amerikaans
Foto John Meeks
12

John Meeks

Small Forward
0 jaar (16/03/2023)
197 cm - Amerikaans
Foto David Gabrovsek
13

David Gabrovsek

Power Forward
29 jaar (18/09/1994)
204 cm - Sloveens
Foto Jordy Kuiper
18

Jordy Kuiper

Power Forward
28 jaar (02/06/1995)
203 cm - Nederlands
Foto Lars Jung
23

Lars Jung

Point Guard
18 jaar (02/01/2005)
190 cm - Nederlands
Foto Kjeld Zuidema
32

Kjeld Zuidema

Forward
22 jaar (21/06/2001)
194 cm - Nederlands
Foto Dakota Quinn
44

Dakota Quinn

Center
26 jaar (02/01/1997)
206 cm - Amerikaans
Foto Sam van Oostrum
77

Sam van Oostrum

Point Guard
24 jaar (14/12/1998)
197 cm - Nederlands
Foto Karolis Babusis
99

Karolis Babusis

Shooting Guard
23 jaar (09/03/2000)
190 cm - Litouws
Foto Stefan Hendriks

Stefan Hendriks

32 jaar (18/12/1990)
cm - Nederlands
Foto Andrej Štimac

Andrej Štimac

Hoofdcoach
44 jaar (31/03/1979)
cm - Kroatië
Foto Hans Besselink

Hans Besselink

Teammanager
69 jaar (27/12/1953)
cm - Nederlands

Donar advert section

Heroes Den Bosch

 • # Naam Geboren Land Lengte Positie Vorige club
 • 1 Dimitri Maconda 28 - 11 - 2001 NED 1.88 Guard Obila CB
 • 2 Boy van Vliet 13 - 07 - 1994 NED 1.94 Guard Heroes Den Bosch
 • 3 JaCori Payne 15 - 06 - 1996 USA 1.80 Guard Starwings Basket Regio Basel
 • 4 Thom Rijshouwer 30 - 12 - 2001 NED 1.95 Guard
 • 7 Stefan Wessels 13 - 04 - 1984 NED 2.04 Forward Heroes Den Bosch
 • 8 Sam Vianen 12 - 03 - 2002 NED 1.95 Guard Apollo Amsterdam
 • 10 Scott Thomas 20 - 11 - 1989 USA 2.00 Foward Spirou Charleroi
 • 11 Demario Mayfield 23 - 05 - 1991 USA 1.96 Guard Al Nift
 • 13 Miha Lapornik 18 - 10 - 1993 SLO 1.94 Guard Pieno Zvaigzdes
 • 18 Quincy Tjon Affo 13 - 08 - 2000 NED 2.03 Forward Hill College, Texas
 • 21 Thomas van der Mars 15 - 11 - 1990 NED 2.09 Center Heroes Den Bosch
 • 24 Jonathon Williams 16 - 04 - 1990 USA 1.98 Forward New Heroes Basketball
 • 28 Dominic Gilbert 28 - 09 - 1996 AUS / CRO 1.98 Forward KK Zadar
 • 32 Alan Herndon 10 - 11 - 1994 USA 2.06 Foward PAOK
 • 33 Morgan Stilma 19 - 06 - 2000 NED 2.02 Forward CB Villarrobledo
 • Jean-Marc Jaumin Hoofdcoach
 • Jeroen van Vugt Assistent Coach
Donar advert section
image
Wedstrijdschema
THUIS
Logo Donar VS Logo Bakken Bears
7
4
7
2
zaterdag 22-08-2020
12:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Bakken Bears
7
5
7
1
zondag 23-08-2020
14:00 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Belfius Mons Hainaut
6
1
4
8
dinsdag 08-09-2020
19:00 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo BC Dnipro
8
8
5
3
dinsdag 22-09-2020
15:30 uur Tassos Papadopoulos Eleftheria Indoor Hall
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Keravnos
6
0
5
7
donderdag 24-09-2020
19:00 uur Tassos Papadopoulos Eleftheria Indoor Hall
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Eisbären Bremerhaven
8
0
6
5
dinsdag 29-09-2020
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Almere Sailors
1
2
4
6
4
zaterdag 03-10-2020
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Apollo Amsterdam
9
4
5
2
woensdag 07-10-2020
20:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
8
8
8
9
zondag 11-10-2020
16:00 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Den Helder Suns
9
6
6
4
dinsdag 29-12-2020
16:00 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Zorg en Zekerheid Leiden
8
4
8
8
dinsdag 05-01-2021
19:00 uur Vijf Meihal, Leiden
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Landstede Hammers
8
2
5
5
zondag 10-01-2021
14:00 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Zorg en Zekerheid Leiden
9
8
6
7
zaterdag 16-01-2021
20:00 uur Vijf Meihal, Leiden
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Yoast United
8
1
8
9
woensdag 20-01-2021
20:00 uur Sportcentrum de Schaapskooi
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
9
9
9
8
dinsdag 26-01-2021
18:00 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo BC Parma
8
1
9
3
donderdag 28-01-2021
18:00 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
8
7
7
0
woensdag 03-02-2021
18:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Apollo Amsterdam
7
6
5
5
donderdag 11-02-2021
20:00 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Aris Leeuwarden
5
8
8
9
zaterdag 13-02-2021
20:00 uur Het Kalverdijkje
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Den Helder Suns
8
4
7
8
zaterdag 27-02-2021
18:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo The Hague Royals
5
3
6
7
donderdag 04-03-2021
20:00 uur Sportcampus Zuiderpark
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Feyenoord Basketbal
6
7
8
5
zaterdag 06-03-2021
18:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Almere Sailors
4
8
1
2
0
donderdag 11-03-2021
19:30 uur Topsportcentrum Almere
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
6
8
8
1
zondag 14-03-2021
13:30 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Zorg en Zekerheid Leiden
9
6
9
1
zaterdag 20-03-2021
20:00 uur Vijf Meihal, Leiden
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Landstede Hammers
6
6
7
9
woensdag 24-03-2021
18:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Feyenoord Basketbal
8
7
7
6
woensdag 31-03-2021
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
7
1
7
8
zaterdag 03-04-2021
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Landstede Hammers
7
2
9
1
maandag 05-04-2021
14:00 uur Landstede sportcentrum
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Zorg en Zekerheid Leiden
7
2
9
6
zaterdag 10-04-2021
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Den Helder Suns
6
4
1
0
5
zaterdag 17-04-2021
19:30 uur Sporthal Sportlaan
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Feyenoord Basketbal
8
0
9
9
donderdag 22-04-2021
20:00 uur Topsportcentrum Rotterdam
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Yoast United
9
7
9
1
woensdag 28-04-2021
20:00 uur Sportcentrum de Schaapskooi
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Den Helder Suns
7
5
8
3
zaterdag 08-05-2021
19:30 uur Sporthal Sportlaan
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Den Helder Suns
1
0
5
7
9
dinsdag 11-05-2021
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
9
7
7
6
zondag 16-05-2021
16:00 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
7
9
7
1
dinsdag 18-05-2021
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
8
2
7
4
donderdag 20-05-2021
20:00 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
Donar advert section
image
In the Spotlight

JORIM DE LANGE

Sinds dit seizoen is er bij de wedstrijden van Donar een nieuw gezicht achter de spelersbank te aanschouwen. Naast de al jarenlange, niet meer weg te denken vaste fysiotherapeut Edwin Keijzer, vervult Jorim de Lange deze rol nu ook. De 28-jarige Jorim, samen met zijn vriendin woonachtig in Groningen, kenmerkt zichzelf als zorgzaam, vriendelijk en hardwerkend.

Dit is het eerste seizoen dat Jorim met de medische staf van Donar meedraait. In het dagelijkse leven is hij inmiddels al vijf jaar werkzaam bij MCZ (Medisch Centrum Zuid). Daar werkt hij met name op de locatie Het Omnium bij het Topsport Zorgcentrum. Ook is hij werkzaam op de Topsport Talentschool. Daar is hij een aantal ochtenden aanwezig en beschikbaar voor blessurezorg. Aangezien Edwin Keijzer ook bij MCZ werkzaam is, is het lijntje al gauw gelegd hoe hij bij Donar is verzeild geraakt.

Zijn rol bij Donar is om gezamenlijk met de medische staf ervoor te zorgen dat het team fit blijft gedurende het seizoen. Bij de wedstrijden verzorgt hij de EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen) en behandelt en tapet hij de spelers indien nodig. Samenwerken doet hij veelal met Edwin Keijzer, Jan Arend Vredeveld, de fysiek trainer en met Maurits Sietsma, de arts. En uiteraard heel veel met de spelers, daar draait het uiteindelijk allemaal om. Jorim vindt het een leuke spontane spelersgroep. Werken in de topsport heeft hem sinds hij is begonnen met werken altijd al geboeid. Hij is natuurlijk wel meteen in een heel raar seizoen begonnen bij Donar. “Vanwege het Corona gebeuren is het een gek seizoen, maar verder bevalt het me heel goed!”

Jorim is niet echt afkomstig uit de basketbalwereld. Het spel heeft hij altijd wel leuk gevonden, maar afgezien van op de middelbare school, heeft hij de sport verder zelf nooit beoefend. Wel had hij af en toe al eens een wedstrijd van Donar bezocht. Jorim geeft aan zelf altijd gevoetbald te hebben, maar dat doet hij inmiddels niet meer. Wel is hij af en toe nog in de sportschool te vinden. Andere hobby’s van hem zijn vooral wandelen, muziek luisteren en met vrienden afspreken. Op vakantie gaan doet hij het liefst naar Italië. Hij vindt het een mooi land met een lekkere temperatuur en hij houdt van het Italiaanse eten.

Zijn mooiste ervaring bij Donar hoopt hij binnenkort te gaan beleven. De Play-offs om het landskampioenschap moeten daarvoor gaan zorgen……

HANS NORDER
Donar advert section
Donar advert section

Supportersvereniging

Na anderhalf jaar afwezigheid verwachten we als supporters aan het begin van 2021-2022 te kunnen terugkeren in MartiniPlaza. Waar de spelers het een heel seizoen zonder de steun van de fans moesten doen. En wat hebben we elkaar gemist in de hal. Het applaus, het gejuich, het geschreeuw en getrommel. De vlaggen, de banners. En wat was het jammer dat we de ploeg niet achterna konden reizen naar de uitwedstrijden. Er zijn dan ook veel minder activiteiten geweest dan gebruikelijk. Wel kregen onze leden een mondkapje, een lot en daarnaast hoeven alle huidige leden in het komende seizoen geen contributie te betalen. Bij de start van de BeNeLeague willen we graag weer knallen. We hebben laten zien dat de steun voor de club en het team onvoorwaardelijk is. En we hunkeren naar al die dingen die het beleven van basketbal extra leuk maken. De voorpret van de wedstrijd, even naar de Fanshop, een verhoogde hartslag op de tribune, de high-fives met spelers, nabeschouwen met een drankje in de hand. En toeleven naar de climax in de beker, de competitie, de BeNeLeague en in Europa. We hebben er heel veel zin in. Tot Donar!

Seizoenkaartverkoop van start

Begin mei is de seizoenkaartverkoop voor het seizoen 2021-2022 van start gegaan. In de eerste weken verlengden en bestelden meteen al ruim 700 fans hun plek en verzekerden zich van die ‘eigen stoel’, die ze nu al vijftien maanden moeten missen. Er is een vroegboekkorting van toepassing bij een bestelling vóór dinsdag 1 juni. Het recht op het reserveren van de eigen stoel loopt tot dinsdag 15 juni 2021. Met de introductie van de BeNeLeague staan er in het seizoen 2021-2022 nog meer spannende wedstrijden op het programma en zijn er bovendien meer prijzen waar om gespeeld wordt. Kortom, het belooft een geweldige rentree in MartiniPlaza te worden!
http://www.donar.nl/seizoenkaart

Donar advert section
Donar advert section
Programmaboekjes 2021 - 2022

Nieuws

2022-06-11 Zorg & Zekerheid Leiden vs. Donar

2022-06-09 Donar vs. Zorg & Zekerheid Leiden

2022-06-07 Heroes Den Bosch vs. Donar

2022-06-05 Donar vs. Heroes Den Bosch

2022-06-03 Kangoeroes Basket Mechelen vs. Mechelen

2022-06-01 Donar vs. Kangoeroes Basket Mechelen

2022-05-30 Telenet Giants Antwerp vs. Donar

2022-05-28 Donar vs. Telenet Giants Antwerp

2022-05-24 Donar vs. Hubo Limburg United

2022-05-20 Hubo Limburg United vs. Donar

2022-05-14 Heroes Den Bosch vs. Donar

2022-05-12 Donar vs. Heroes Den Bosch

2022-05-10 Heroes Den Bosch vs. Donar

2022-05-07 Donar vs. Aris Leeuwarden

2022-05-05 Aris Leeuwarden vs. Donar

2022-05-03 Donar vs. Aris Leeuwarden

2022-04-29 Donar vs. Filou Oostende

2022-04-23 Belfius Mons-Hainaut vs. Donar

2022-04-19 Donar vs. Telenet Giants Antwerp

2022-04-15 Donar vs. Kangoeroes Basket Mechelen

Leuven Bears vs. Donar

Donar vs. Leuven Bears

Kangoeroes Basket Mechelen vs. Donar

2022-03-27 Telenet Giants Antwerp vs. Donar

2022-03-20 Donar vs. Heroes Den Bosch

2022-03-13 Donar vs. Belfius Mons-Hainaut

2022-03-06 Filou Oostende vs. Donar

Donar vs. Den Helder Suns

2022-02-16 Donar vs. Aris Leeuwarden

2022-02-13 Aris Leeuwarden vs. Donar

2022-02-10 Donar vs. Aris Leeuwarden

2022-02-01 Donar vs. Landstede Hammers

2022-01-29 Heroes Den Bosch vs. Donar

2022-01-26 Feyenoord Basketbal vs. Donar

2022-01-22 ZZ Leiden vs. Donar

2022-01-20 Basketbal Academie Limburg vs. Donar

2021-01-16 Landstede Hammers vs. Donar

2022-01-12 Apollo Amsterdam vs. Apollo

2022-01-09 Donar vs The Hague Royals

2021-12-22 Donar vs. Yoast United

2021-12-19 Donar vs. ZZ Leiden

2021-12-14 Donar vs Feyenoord Basketbal

2021-12-11 CobraNova vs. Donar

2021-12-08 Donar vs. Basketbal Academie Limburg

2021-12-05 Yoast United vs. Donar

2021-11-17 Donar vs. Kapfenberg Bulls

2021-11-10 Medi Bayreuth vs. Donar

2021-11-3 London Lions vs. Donar

2021-10-07 Donar vs. Landstede Hammers

2021-10-27 Kapfenberg Bulls vs. Donar

2021-10-23 Donar vs. Heroes Den Bosch

2021-10-19 Donar vs. Medi Bayreuth

Den Helder Suns vs. Donar

2021-10-13 Donar vs. London Lions

2021-10-07 Donar vs. Landstede Hammers

2021-10-06 The Hague Royals vs Donar

2021-10-01 Donar vs. SL Benfica

2021-09-29 Donar vs. Winnaar KK Kumanovo/Swans Gmunden

2021-09-26 Donar vs. Apollo Amsterdam

2021-09-24 Aris Leeuwarden vs. Donar

2021-09-19 Landstede Hammers vs. Donar

2021-09-12 Donar vs. Leicester Riders

2021-09-05 Donar vs Antwerp Giants

2021-08-28 Bakken Bears vs Donar

2021-08-21 Donar vs Groene Uilen

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS