Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 17 21 16
Uit 18 15 18 21
7
4
-
7
2
thuis uit
74 punten 72
18 fouten 21
9 steals 12
50 rebounds 33
15 assists 12

Donar en de Deense kampioen Bakken Bears maakten er tijdens hun eerste oefenduel een spannende boel van. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind: 74-72.

De gasten traden aan zonder Darko Jukic en Tylor Ongwae; bij Donar kwam Nesta Agasi niet in actie. Het begin was voor Donar, dat direct liet zien al wat trainingsuren te hebben gestopt in de diverse aanvalsvormen. Die aanvallen liepen natuurlijk verre van vlekkeloos, hetgeen resulteerde in heel veel balverlies (23). De Denen wisten met die cadeautjes wel raad en zo konden ze de hele eerste helft in het spoor van Donar blijven. In die fase was het vooral DaVonté Lacy die haast achteloos strooide met driepunters en verder ook een puike partij speelde. Het schot van Damjan Rudež was nog wat roestig en wilde niet vallen, maar het was duidelijk dat hij heel goed in staat is zijn medespelers te helpen.

Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks: Donar had het initiatief, maakte veel fouten, maar toonde intelligentie in de aanval en vingervlugheid in de verdediging. Donar kon echter niet profiteren toen QJ Peterson (13p) naar de kant moest na twee technische fouten wegens herhaalde aanmerkingen op de leiding. Pas in het vierde kwart kantelde de wedstrijd toen de Deense defensie een beetje werd aangehaald en Justin Dentmon (ex-NBA) zich nadrukkelijk posteerde achter het kanon (26p). Dit was ook de fase dat Will Moreton, die een uitstekend debuut maakte, Donar in de race hield met veel rebounds, scores en een prima defensie. Hij eindigde met 15 punten en 10 rebounds.

De slotminuut was spannend en het was duidelijk dat beide teams deze oefening bijzonder serieus namen. De 74-72 stand moest de ruim 3 slotseconden overleven en dat lukte dankzij de misser van topscorer Dentmon. De aanwezigen waren zeer positief over de veelbelovende start van het vernieuwde Donar.

Morgen om 14:00 uur vindt het tweede oefenduel plaats, wederom met ca. 200 toeschouwers. Deze ontmoeting wordt helaas niet uitgezonden door de diverse media en er zijn evenmin live stats beschikbaar.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS