Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 19 13 25
Uit 24 27 4 16
7
5
-
7
1
thuis uit
75 punten 71
20 fouten 21
6 steals 11
38 rebounds 32
22 assists 13

Ook het tweede oefenduel tegen Bakken Bears was een interessant duel. Het team uit Aarhus was van plan zich te revancheren voor de nederlaag van zaterdag. Donar trok een dag eerder met 74-72 aan het langste eind. De Groningers traden aan zonder de licht geblesseerde Leon Williams. Alle spelers kregen speeltijd, alleen Nesta Agasi bleef de hele wedstrijd op de bank.

De Denen lieten zich het eerste kwart van hun goede kant zien. Donar had tot 11-10 een voorsprong maar daarna namen de Denen langzaam het initiatief in de wedstrijd, voornamelijk door de makkelijk scorende Q.J. Peterson. Het tweede kwart begon dramatisch voor de mannen van coach Ivan Rudez, de ca. 200 toeschouwers zagen de Denen in no time zo maar uitlopen naar een voorsprong van 18-37. Donar leek afgestraft te gaan worden. Maar door een prima 10-0 run knokte het team zich terug in de wedstrijd. Donar slaagde er in de achterstand tot de pauze te beperken, 37-51.

Dat beide teams in de voorbereidingsfase zitten was in het begin van het derde kwart zichtbaar, beide teams maakten veel fouten en speelden slordig. Na circa vier minuten was het Willem Brandwijk die door een vrije worp weer een score wist te noteren. Daarna begon het echt te lopen bij Donar. Langzaam werd de achterstand steeds meer verkleind. Dat de wil om een goed resultaat te behalen er was bleek wel toen Damjan Rudez duidelijk zichtbaar happy en opgelucht was met zijn rake driepunter en ook knokte voor elke rebound. Met vijf punten achterstand begon Donar aan het laatste kwart, 50-55. Dat laatste kwart was rookie Will Moreton de grote man. De hele wedstrijd al prima spelende Amerikaan wist drie driepunters raak te gooien en al zijn vrije worpen te benutten. Ook de uitstekend spelende Davonté Lacy deed een duit in het zakje. Met nog 26 seconden te spelen een een voorsprong van 70-69 voor Donar maakte Peterson een onsportieve fout op Lacy, die vervolgens de vrije worpen wist te verzilveren. Daarna deed Will Moreton dit nog eens over en de wedstrijd was beslist. Uiteindelijk was de laatste eenvoudige score voor de Denen en bepaalden daarmee de eindstand op 75-71. De toeschouwers hadden een leuke, boeiende wedstrijd gezien en bedankten de spelers daarvoor met een welgemeend applaus.

Er valt nog heel wat te verbeteren in het teamspel, maar duidelijk is ook dat er heel veel goeie aanknopingspunten zijn waar op voortgeborduurd kan worden. Kortom Donar kan terugkijken op twee geslaagde, nuttige oefenduels, waarbij het ook met tevredenheid kan terugkijken op twee zeer goed georganiseerde wedstrijddagen. Na een half jaar zonder basketbal is wel duidelijk dat

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS