Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 20 13 15
Uit 11 16 12 9
6
1
-
4
8
thuis uit
61 punten 48
23 fouten 20
4 steals 9
48 rebounds 27
12 assists 14

Donar speelde vanavond voor de derde keer in Martiniplaza een oefenwedstrijd. Nadat eerder twee keer was gewonnen van Bakken Bears uit Denemarken, lukte het Donar nu ook, zij erg moeizaam, het Belgische Belfius Mons-Hainaut te verslaan. Donar bereidt zich voor op het nieuwe seizoen, maar ook zeer zeker op de belangrijke kwalificatiewedstrijden om de Champions League te bereiken. Over twee weken zal het team er klaar voor moeten zijn als ze de beslissende duels hiervoor op Cyprus moeten spelen.

Vanavond was het een mooie gelegenheid voor het publiek om de laatste aanwinst van Donar aan het werk te zien. Henry Caruso, vorig seizoen nog spelend voor Heroes Den Bosch stelde zeker niet teleur. In zijn eerste optreden voor Donar liet hij zien een zeer ijverige, bruikbare speler te zijn. Opvallend was niet alleen dat hij elf punten wist te noteren, maar vooral ook het aantal rebounds dat hij wist te pakken, vijftien maar liefst.

Hoewel de eindstand van 61-48 wellicht anders doet vermoeden, moest Donar zeer hard werken om de taaie Belgen te verslaan. De Belgen verdedigden zeer agressief en goed en Donar had veel moeite om een goedlopende aanval op te zetten. Aanvallend liet alleen de Bosnische speler Ajdin Penava zich bij de Belgische tegenstander gelden, verder misten ze zeer veel schoten. Aan Donarzijde was het team niet afhankelijk van één speler, maar lieten meerdere spelers zich gelden. Dat is zeer zeker iets waar Donar op kan voortborduren. Zonder echt goed te spelen werden de Belgen uiteindelijk in de tweede helft toch nog ruim op achterstand gezet. Topscorer bij Donar werd Jarred Ogungbemi-Jackson (14 punten). Ook in de dubbele cijfers kwamen DaVonté Lacy (13 punten), Henry Caruso (11 punten) en Damjan Rudež (10 punten). Meer informatie over de statistieken vindt u in de bijgevoegde FIBA Box Score.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS