Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 13 34 14
Uit 21 16 18 10
8
0
-
6
5
thuis uit
80 punten 65
22 fouten 16
10 steals 10
37 rebounds 27
20 assists 10

Oefenwedstrijd met meerdere gezichten.

Als laatste voorbereiding op de komende DBL-competitie speelde Donar een laatste oefenduel tegen de Eisbären uit Bremerhaven. De Duitse bijna-promovendus had besloten in de ProA te blijven spelen om organisatorische redenen.

De Duitsers hadden zich de afgelopen dagen versterkt met de point guard Trey Davis en het team was verder redelijk op sterkte. Een spannend duel was dus te verwachten. Die verwachting kwam zeker uit.

In eerste instantie leek het een driepunter-duel te worden. Donar produceerde er twee, de Duitsers zelfs drie in de beginfase. Verder was het verdedigend aan beide zijden behoorlijk op orde. Aanvallend was het een ander verhaal. Zeker de thuisploeg had moeite met het vinden van de scherpte die nodig was. Dat beeld zette zich door in het tweede bedrijf.

Donar had in die fase inside niet heel veel in te brengen en speelde stroperig, terwijl Bremerhaven van afstand bleef scoren. Tegen het einde van dit kwart kwamen de mannen van Ivan Rudez nog terug tot 5 punten, terwijl ze meer dan 10 achter hadden gestaan.

De bespreking tijdens de rust miste z’n uitwerking echter niet. Donar overrompelde de opponent met een strakke verdediging en plaatste zo een 12-0 run. Daardoor waren de Eisbären ineens veroordeeld tot volgen en inhalen en dat ging ze niet goed af. Thomas Koenis, Willem Brandwijk en Henry Caruso waren heer en meester onder het bord. Bovendien gingen de drietjes opeens vallen. Aan Donar-kant, welteverstaan. Vooral Damjan Rudez mikte er in die fase een paar in tot vreugde van de bankspelers.

Een flinke domper was echter het geblesseerd uitvallen van Juwann James (knie). Op het moment van schrijven is niet exact bekend hoe hij er voor staat.

In het slotkwart probeerden de Noord-Duitsers van alles. Davis forceerde, maakte drives en passte, maar het was te onnauwkeurig en te weinig om het Donar nog echt moeilijk te maken. Donar bleef in de slotfase als team spelen, terwijl de Eisbären slordigheden op elkaar stapelden. Daardoor stond er aan het eind een ruime overwinning op het bord: 80-65. De statistieken staan op de afbeelding onderaan de pagina.

Het duel bood voor de coaching staff voldoende aanknopingspunten en vertrouwen om aan de DBL te beginnen. Aanstaande zaterdag is de eerste competitiewedstrijd tegen Almere Sailors, helaas weer zonder publiek. Houd onze socials in de gaten voor de live stream.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS