Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 30 31 41 22
Uit 16 16 13 19
1
2
4
-
6
4
thuis uit
124 punten 64
17 fouten 18
15 steals 15
44 rebounds 22
26 assists 17

De basketballers van Donar lieten er geen gras over groeien in de openingswedstrijd van het seizoen. De Groningers hadden weinig moeite met de Almere Sailors en wonnen met 60 punten verschil: 124-64.

De ploeg van Eric Kropf (ziek en vervangen door Timothy Donk) is nog maar kort in de huidige samenstelling bijeen en dat had zo z’n effecten. Van aanvallend samenspel was weinig sprake. Spelers wisten elkaar niet te vinden en hadden al snel door dat het recept om nog een paar puntjes te sprokkelen heel eenvoudig was: zo snel mogelijk de driepunter nemen. En daarin was de Almeerse formatie tamelijk succesvol. Twaalf stuks op 32 pogingen, terwijl de ploeg de hele wedstrijd zeven (7) assists wist te noteren.

Donar stelde daar het gebruikelijke teamspel tegenover, maar niet iedereen was even scherp – en Juwann James ontbrak nog met een knieblessure. Wie wel erg scherp was, was Willem Brandwijk. Met niet ál te veel tegenstand had hij een lekkere avond met 27 punten en 6 rebounds.

Over het verloop van het duel kunnen we kort zijn: de hele wedstrijd liepen de Sailors achter de feiten aan. Alleen het derde kwart zette de thuisploeg even flink aan (41-13 kwartstand) en in het slotbedrijf bleven de basisspelers aan de kant, maar ook dat kwart werd met 22-19 gewonnen.

Andere verslagen vindt u hier en hier.

De statistieken vindt u hier.

Kijk ook naar de interviews van Donar TV.

Aanstaande woensdag treden de mannen van Ivan Rudez alweer thuis aan, dan tegen Apollo Amsterdam. Die game begint om 20:30 uur.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS