Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 29 24 15 20
Uit 21 19 31 18
8
8
-
8
9
thuis uit
88 punten 89
28 fouten 23
2 steals 7
26 rebounds 33
20 assists 18

Nadat Heroes Den Bosch vorige week zeer knap wist te winnen in Zwolle en Donar twee relatief gemakkelijke thuisoverwinningen had behaald tegen Almere en Apollo, was de wedstrijd van vanmiddag in de Maaspoort in Den Bosch een zeer interessante ontmoeting tussen twee topteams in de Dutch Basketbal League.

Den Bosch begon duidelijk met veel meer energie aan de wedstrijd en overklaste Donar in het eerste kwart. Donar had het verdedigend niet voor elkaar gezien de 29-20 kwartstand. Ook het tweede kwart liep het niet naar wens en door zeer goed teamspel wisten de Bosschenaren met een flinke voorsprong de pauze in te gaan, 53-40. Opvallend was dat Bosschenaar Jacori Payne op dat moment al twintig punten op het scorebord had staan.

Coach Rudez had in de pauze blijkbaar duidelijke instructies gegeven aan zijn team, want in het derde kwart waren de rollen omgedraaid. Met name Thomas Koenis liet zich gelden en Donar wist langzaam de achterstand te verkleinen. Bij de stand 63-63 was de wedstrijd voor het eerst in evenwicht, toch namen de Heroes daarna meteen weer vijf punten voorsprong. Door twee vrije worpen van DaVonté Lacy en twee driepunters van Will Moreton wist Donar voor het eerst de leiding te nemen in de wedstrijd, 68-71. Het laatste kwart lukte het Donar niet om vroegtijdig de wedstrijd naar zich toe te trekken. Den Bosch bleef hard werken, maar haalde niet meer het niveau van de eerste helft. Dat het tot het eind toe spannend bleef kwam voornamelijk doordat enkele Donarspelers opeens wel vrije worpen gingen missen. Door een rake driepunter in de laatste seconde van de wedstrijd gaf Den Bosch de eindstand nog een iets draaglijker aanzien, 88-89. Beide teams zullen elkaar dit seizoen nog vaker tegen gaan komen, dat beloven nog vele boeiende duels te gaan worden.

Een uitgebreider verslag kunt u hier lezen. Statistieken van de wedstrijd kunt u hier bekijken.

 

Volgende week wacht Donar weer een lastige uitwedstrijd, dan zullen de Hammers in Zwolle de strijd met onze mannen aangaan.

Zondag 18 oktober, 14.00 uur, Topsporthal Landstede, Zwolle               Landstede Hammers – Donar Groningen

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS