Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 96
Uit 64
9
6
-
6
4
thuis uit
96 punten 64
fouten
steals
rebounds

Meer dan elf weken hebben Donar en Den Helder Suns moeten wachten om weer een wedstrijd te kunnen spelen. Een hele lange, vervelende onderbreking van het basketbalseizoen dat net begonnen was. En eigenlijk begint het seizoen nu opnieuw. Beide teams waren dan ook maar wat blij om vanmiddag in Martiniplaza een oefenwedstrijd te kunnen spelen. Donar deed dat zonder Juwann James, Nesta Agasi en Sheyi Adetunji, allen geblesseerd. Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden voor de deze week overleden Amerikaanse oud-coach van Donar, Bill Sheridan, coach in het seizoen 1982-1983.

In het eerste kwart had DaVonté Lacy er meteen zin in, zijn eerste drie driepunters waren allemaal raak en binnen vijf minuten had hij al 11 punten op zijn naam staan. Tot 13-13 bleef Den Helder uitstekend bij, maar Donar wist met een voorsprong van zeven punten het eerste kwart af te sluiten. In het tweede kwart liep Donar weg bij het team van Den Heldercoach Peter van Noord. Bij een stand van 44-19 was het even welletjes en deed Den Helder iets terug, mede geholpen door Donar zelf dat wat slordiger ging spelen. De ruststand was 48-30.

Na de pauze kwam Donar goed uit de startblokken en wist de voorsprong weer groter te maken. Henry Caruso en vooral Jarred Ogungbemi-Jackson lieten fraaie scores zien. Ook Willem Brandwijk liet zich aanvallend onder het bord gelden. Donar liet zien dat het kwalitatief meer in huis heeft dan Helder en dat resulteerde uiteindelijk in een 94-64 eindstand. Duidelijk was dat het aan beide kanten niet altijd allemaal even soepel ging, maar dat is ook niet verwonderlijk na een flink aantal weken nauwelijks op normale wijze getraind te kunnen hebben.

Voor Donar begint de competitie weer op 10 januari met een thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers., meteen een topaffiche. Daarvoor wordt in elk geval op 5 januari nog geoefend in en tegen Leiden. De kop is er weer af en laten we allemaal hopen dat het seizoen, op een weliswaar andere manier dan gepland, uitgespeeld kan worden.

Scores Donar:     Jarred Ogungbemi-Jackson (21 punten), Henry Caruso (16 punten), DaVonté Lacy (15 punten), Willem Brandwijk (13 punten), Will Moreton (12 punten), Leon Williams (8 punten), Damjan Rudez (5 punten), Thomas Koenis en Kjeld Zuidema (beide 2 punten).

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS