Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 20 14 32
Uit 18 9 16 12
8
2
-
5
5
thuis uit
82 punten 55
21 fouten 19
6 steals 6
41 rebounds 32
14 assists 10

De nieuwe seizoensopener tegen Landstede Hammers werd een prooi voor Donar: 82-55.

Er werd reikhalzend uitgekeken naar de herstart van de competitie. De nog steeds regerend landskampioen Landstede Hammers kwam op bezoek in een – ondanks ontbreken van publiek – sfeervol aangekleed MartiniPlaza. Landstede had een groot deel van de selectie bij elkaar weten te houden en dus viel te verwachten dat Donar, zonder Will Moreton en Juwann James, moeite zou hebben om de Zwollenaren onder de duim te houden. In het eerste deel van de wedstrijd – zeg maar tot halverwege het tweede kwart – leek dat bewaarheid te gaan worden. Beide teams ontliepen elkaar weinig. Aan Groningse zijde was in die fase de scorende inbreng vooral van Henry Caruso, terwijl Jonathan Dunn aan Zwolse zijde de meeste punten produceerde.

Langzaam ontstond er echter wat wrijving in de Zwolse machine, of beter: Donar trok de verdediging steeds verder aan en hield de boel vooral inside flink op slot. Dat de Hammers hun vrije worpen nauwelijks wisten te raken was natuurlijk ook niet erg behulpzaam bij hun pogingen Donar bij te houden. Het verschil liep vooral in het slotkwart stevig op, maar dat had vooral te maken dat het team van Herman van de Belt moegestreden was en er niet meer in geloofde.

Voor beelden van de wedstrijd kunt u terecht bij RTV Noord of de NOS.

De statistieken vindt u hier.

Meer lezen? Dat kan bijvoorbeeld hier of hier.

Donar TV sprak met een aantal betrokkenen.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS