Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 14 23 18 26
Uit 30 25 19 15
8
1
-
8
9
thuis uit
81 punten 89
19 fouten 14
9 steals 4
34 rebounds 42
21 assists 19

Na de flinke nederlaag van afgelopen zaterdag in Leiden had Donar vanavond de gelegenheid om deze misstap een beetje recht te zetten. Dat moest dan gebeuren in Sportcentrum De Schaapskooi in Bemmel tegen nieuwe eredivisionist Yoast United. Dit lukte maar ten dele. De eerste helft en dan met name het eerste kwart verliep uitstekend voor Donar.  In het eerste kwart werd al gauw een flinke voorsprong opgebouwd waar het team van coach en oud-Donar speler Matthew Otten eigenlijk de hele wedstrijd achter aan moest hollen. Dit kwart werd met een voorsprong van zestien punten afgesloten. In het tweede kwart mocht nieuwe aanwinst Justin Watts zijn opwachting maken in het team om enig wedstrijdritme op te doen. Ook Nesta Agasi kreeg deze wedstrijd wat meer speelminuten en nadat hij zijn eerste twee punten via een fraaie dunk op het scorebord had gezet, had hij verder een prima inbreng in de wedstrijd. De voorsprong bij rust was achttien punten.

Na de pauze was de flow er uit bij Donar en Yoast United vocht zich terug in de wedstrijd. Heel lang bleef de voorsprong zo groot als het het eerste kwart al was en Donar dacht de wedstrijd makkelijk uit te kunnen spelen. In het laatste kwart echter liet Donar een maximale voorsprong van 21 punten glippen en stond het toe dat het team uit Bemmel toch nog dichterbij kon komen. Het laatste kwart ging ruim naar Yoast United en het team uit Bemmel zal enigszins tevreden zijn geweest tevreden zijn dat het slechts met acht punten had verloren, 81-89.

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier lezen. De statistieken van de wedstrijd kunt u hier bekijken.

Donar kan zich nu volledig gaan voorbereiden op 3 wedstrijden in de EuropeCup volgende week die allen in de Maaspoort in Den Bosch gespeeld gaan worden. De eerste wedstrijd, dinsdag 26 januari is meteen tegen thuisploeg Heroes Den Bosch. Aanvang 18.00 uur.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS