Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 22 25 21 31
Uit 20 23 22 33
9
9
-
9
8
thuis uit
99 punten 98
18 fouten 26
3 steals 4
39 rebounds 37
23 assists 21

Heroes slaat eerste slag

In het eerste FIBA Europe Cup duel van het seizoen ontliepen Heroes Den Bosch en Donar Groningen elkaar vrijwel niets. Na de reguliere speeltijd stond het gelijk en in de Overtime toonde zich Heroes nèt even slimmer en ging er met de punten vandoor.

In de eerste periode waren Miha Lapornik en Thomas van der Mars aan Bossche zijde vrijwel onstopbaar. Vooral gedurende het tweede kwart leek Donar geen antwoord te hebben op de Brabantse scoremachine. Het verschil liep flink op, want de Groningers konden de ring maar moeilijk vinden. Vlak voor rust zorgden enkele wissels echter voor een hapering in de puntenmakerij. Will Moreton knalde er twee opeenvolgende driepunters in en zo werd het verschil draaglijk, sterker: het verschil bij rust was alleszins overbrugbaar (47-43).

Na de thee liet Damjan Rudez zien dat hij in belangrijke wedstrijden als deze een beslissende rol kan spelen. De ene na de andere fraaie driepunter gleed door het netje en het is dat Thomas van der Mars een absolute plaag was voor de Groningse defensie; zijn medespelers wisten hem steeds goe te vinden.

Het slotkwart leek Den Bosch te imploderen. Niets lukte meer en Donar liep uit naar een maximale negen punts voorsprong. Maar op onbegrijpelijke wijze vergaten de mannen van Ivan Rudez om hun spelletje te blijven spelen. Heroes rook bloed en profiteerde onmiddellijk. Na een bloedstollende slotfase stonden er uiteindelijk vier achten op het bord.

Ook in de overtime werd de aanwezigheid van Willem Brandwijk node gemist. Juwann James en Thomas Koenis konden Van der Mars (30p, 9reb, 4ast) niet stoppen en zo werd het erg moeilijk om te blijven aanhaken. Solo-acties van Jarred Ongungbemi (23p, 4reb, 6ast) hielden Donar in de race, maar Den Bosch speelde de thriller nèt iets slimmer uit en zo bleven de punten in Den Bosch.

Aan Donar nu de taak om het BC Parma donderdag (18:00 uur) zo moeilijk te maken, dat een tweede plaats óf een plek bij de beste drie haalbaar is.

De statistieken vindt u hier.

Een alternatief verslag kunt u onder andere hier lezen.

Donar TV sprak de hoofdrolspelers in de Maaspoort.

Foto’s: Robert Verboon 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS