Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 24 20 20
Uit 26 27 21 19
8
1
-
9
3
thuis uit
81 punten 93
27 fouten 17
5 steals 6
30 rebounds 32
18 assists 16

Donar is er niet in geslaagd om de tweede wedstrijd in de FIBA EuropeCup tegen BC Parma uit Perm (Rusland) winnend af te sluiten. Vooraf was berekend dat wanneer Donar deze wedstrijd in elk geval winnend zou afsluiten met een verschil van minstens twee punten, de Groningers verzekerd zouden zijn van een plek bij de laatste zestien. Alle hoop was daarop gevestigd. De wedstrijd werd goed begonnen en Donar nam een fraaie 4-7 voorsprong. Helaas bleek het achteraf de enige keer te zijn dat Donar op voorsprong stond. De fysiek sterke Russen speelden als team heel degelijk basketbal en wisten zowel inside als vanaf de driepuntslijn makkelijk te scoren. Donar had te veel balverlies, waardoor het lastig werd om de Russen bij te blijven. Heel even was er nog enige hoop toen Donar terug kwam tot drie punten verschil, echter meteen daarna liepen de Russen al gauw weer uit.

Na de pauze moest Donar proberen een achterstand van twaalf punten goed te maken. Het lukte niet om dichter bij te komen, sterker nog de Russen vergrootten de voorsprong tot maximaal twintig punten. Heel even leek het er op of Donar het geloof in een goed resultaat enigszins kwijt aan het raken was. Door toedoen van vooral Jarred Ogungbemi-Jackson en DaVonté Lacy bleef het team toch voor een beter resultaat knokken door in het laatste kwart nog een 10-0 run te maken. Uiteindelijk werden de laatste pogingen gemist en stond er een 81-93 eindstand op het scorebord. Hierdoor lijkt de kans voor Donar helaas verkeken om zich bij de laatste zestien te plaatsen. Morgenavond zal dit duidelijk worden als alle overige wedstrijden in de andere poules ook gespeeld zijn, Donar moet nog even in de wachtkamer zitten. Zeker is in elk geval wel dat Donar volgende week woensdag al weer een zware wedstrijd wacht. Thuis moet er worden aangetreden tegen Heroes Den Bosch voor de competitie. Dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Het aanvangstijdstip is vanwege de avondklok vervroegd naar 18.30 uur.

Alternatieve verslagen van de wedstrijd kunt u hier en hier lezen. Wedstrijdstatistieken kunt u hier vinden.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS