Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 24 18 21
Uit 10 18 21 21
8
7
-
7
0
thuis uit
87 punten 70
15 fouten 18
6 steals 7
32 rebounds 35
17 assists 9

Donar moest aantreden zonder de aan zijn enkel geblesseerde Thomas Koenis. Van enige verzwakking was echter niets te merken. Donar ging als een raket van start. In no time was er een gat van 10 punten geslagen (20-10). Iedereen zat te wachten op de comeback van Heroes, bijvoorbeeld door de onlangs zo oppermachtige Thomas van der Mars. Maar de helden kwamen niet terug, sterker: de voorsprong van Donar groeide als kool. Vooral Juwann James was zeer dominant aanwezig en niet alleen door zijn fysieke verschijning. De rust brak aan bij 48-28 en dat had zelfs nog wel meer kunnen zijn.

Het derde kwart leek uitsluitend voor de statistieken, maar dankzij een late driepunter van de in de wedstrijd teruggekomen Miha Lapornik bleek de periode een prooi voor de Heroes, die daarmee nog enig uitzicht hielden op een draaglijke eindstand.

De Heroes profiteerden net als in de voorgaande ontmoeting van het gegeven dat de Groningers het koppie er niet bij hielden. Zo liep coach Rudez tegen een T aan, liet zijn broer zich een bal kinderlijk eenvoudig afpakken en volgde er knullig balverlies. Het is dat Will Moreton (topscorer met 17 punten) er nog een drietje in kegelde, maar desondanks was het verschil nog maar 11 en moest Donar oppassen niet alsnog het schip in te gaan. Het team herpakte zich echter goed en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit: 87-70.

De statistieken vindt u hier.

Alternatieve verslagen vindt u bij RTV Noord of de Dutch Basketball League.

Donar TV was erbij!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS