Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 21 15 23
Uit 23 11 9 12
7
6
-
5
5
thuis uit
76 punten 55
11 fouten 18
8 steals 3
50 rebounds 31
14 assists 14

Apollo kon lang hopen op een verrassing, maar moest toch het hoofd buigen voor Donar: 76-55.

Apollo ging van start zoals verwacht: met enthousiasme, een strakke verdediging en wat geluk. Donar stelde daar in de beginfase weinig tegenover, zodat de Amsterdammers verrassend een ruime voorsprong namen. Maximaal 11 punten voorsprong voor de mannen van Edwin van der Hart zou echter lang niet genoeg blijken.

Apollo, dat dreef op de inbreng van routiniers Floris Versteeg en Berend Weijs,  moest al in het tweede kwart Donar voor laten gaan. De thuisploeg had in die fase de verdediging op slot gegooid en aanvallend kwam Jarred Ogungbemi enkele keren goed door.

Toch was het niet oogstrelend wat Donar deze wedstrijd liet zien. Het was vooral stug doorwerken met af en toe een mooie actie, zoals de alley-oop van Leon Williams op Juwann James. Het viel van tevoren te verwachten dat de Amsterdamse energie langzaam zou opraken en dat gebeurde dan ook in de slotfase. Nesta Agasi wist daarvan te profiteren met een prima optreden. Hij werd in de allerlaatste minuut nog wel het “slachtoffer” van een onbegrijpelijke slingerworp door Berend Weijs, die laatstgenoemde een diskwalificerende fout opleverde.

RTV Noord en de DBL site hebben verslagen beschikbaar.

De statistieken zijn hier in te zien.

Donar TV was er ook!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS