Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 7 29 27 21
Uit 29 10 15 24
8
4
-
7
8
thuis uit
84 punten 78
13 fouten 15
9 steals 11
35 rebounds 35
22 assists 20

Donar verscheen op de vroege zaterdagavond gehavend op het mooie parket van MartiniPlaza. Het moest Justin Watts en Leon Williams missen met kleine blessures, terwijl de eerdere kwetsuur van Thomas Koenis hem nog teveel hinderde om te kunnen spelen.

Het leek er echter niet op dat dit als oorzaak kon worden aangewezen voor het desastreuze begin van de wedstrijd. Na wat initiële schermutselingen leek Den Helder Suns steeds weer ruim baan te krijgen in de Groningse defensie. Alles leek te lukken voor de gasten, terwijl het deksel op de Helderse basket stevig was. Daardoor moest Donar tegen een 7-29 achterstand aankijken na het eerste kwart.

Het tweede kwart kwam Donar met heel andere energie uit de startblokken. Al snel liep het verschil terug en toen Donar ook nog in een zone ging staan, lukt er aan Helderse zijde opeens niks meer. Het negatieve saldo was dan ook vlot weggepoetst. Via de rust 36-39 kwam de thuisploeg bij 42-41 voor de tweede keer op voorsprong.

Gaandeweg het derde kwart kreeg de thuisploeg wat meer grip op het duel. Heel langzaam kregen de Groningers iets meer lucht, maar de Suns bleven aan het elastiek hangen met een verschil rond de acht punten. De Heldenaren weigerden te capituleren en knokten zich min het vierde kwart terug naar twee verschil onder aanvoering van de Luxemburgse international Ben Kovacs en Boyd van der Vuurst de Vries. Nadat Donar weer orde op zaken had gesteld, leek uitblinker Jarred Ogungbemi-Jackson de wedstrijd alsnog nodeloos spannend te maken door een foute pass, maar gelukkig voor de mannen in het wit vloeide er geen bloed uit en kon Damjan Rudez de game in het slot gooien.

Voor de liefhebbers zijn hier de statistieken te vinden.

Alternatieve verslagen kunt u onder meer vinden bij RTV Noord of de Dutch Basketball League.

Donar TV sprak met de hoofdrolspelers.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS