Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 6 13 15
Uit 15 14 25 13
5
3
-
6
7
thuis uit
53 punten 67
20 fouten 15
10 steals 10
32 rebounds 45
15 assists 19

Donar had vanavond opvallend veel moeite met het in de onderste regionen geklasseerde The Hague Royals. Dat twee kwarten werden verloren laat al zien dat het niet echt liep bij het team van hoofdcoach Ivan Rudez. Donr kon nog steeds niet beschikken over Thomas Koenis en Justin Watts.

Net als in de wedstrijden tegen BC Apollo Amsterdam en Den Helder Suns begon Donar weer niet overtuigend aan de wedstrijd. The Royals waren strijdvaardiger en Donar had zeer veel moeite om goed teamspel op de mat te leggen. Het eerste kwart ging dan ook naar het team uit Den Haag. Het tweede kwart had Donar de defense beter voor elkaar en dat zorgde er voor dat ze langzaam de leiding in de wedstrijd pakten met name door fraaie individuele acties van Jarred Ogungbemi-Jackson.  Veelzeggend was het toch dat het team duidelijk niet tevreden de kleedkamer opzocht.

Na de pauze was het Donar dat eindelijk iets meer van haar kunnen liet zien en meer afstand nam van het hardwerkende The Royals.  Damjan Rudez strooide met enkele zeer fraaie passjes, die echter niet allemaal werden afgemaakt. Met zestien punten voorsprong leek het erop dat Donar in het laatste gedeelte van de wedstrijd zonder problemen de wedstrijd zou kunnen uitspelen. Maar ook het vierde kwart liep het aanvalsspel weer stroef bij de Groningers. Den Haag speelde naar vermogen en wist zelfs het laatste kwart met twee punten verschil te winnen. Eindstand 53-67.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. De wedstrijdstatistieken kunt u hier bekijken.

Aanstaande zaterdag wacht alweer de volgende tegenstander in de competitie. Tegenstander is dan het team van coach Toon van Helfteren, Z&Z Feyenoord Basketball, dat vanavond zeer knap wist te winnen van Zwolle. Aanvang wedstrijd 18.30 uur

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS