Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 15 18 23 11
Uit 23 9 22 31
6
7
-
8
5
thuis uit
67 punten 85
20 fouten 13
6 steals 6
31 rebounds 45
17 assists 15

Feyenoord beslist duel in laatste kwart.

Er werd met belangstelling uitgekeken naar dit duel. Donar verkeert immers niet in topvorm, terwijl Feyenoord zojuist Landstede Hammers versloeg in de strijd om de laatste te vergeven plaatsen in de Elite A. Dat beide teams verdedigen hoog in het vaandel hebben staan, zou een voorbode zijn van een zeer defensieve wedstrijd.Niets leek minder waar in het eerste kwart. Jeroen van der List en Coen Stolk waren plaaggeesten voor de thuisploeg, die genoegen moest nemen met een flinke achterstand (15-23).

Wat wat aanpassingen waren de rollen in het tweede kwart omgekeerd. De Groningse aanval liep nog niet soepel, maar de boel ging wel op slot, resulterend in een 33-32 ruststand.

Het derde kwart bracht geen verschil, maar was wel boeiend om te zien. Er waren aan beide kanten mooie acties te zien en het wachten was op een team dat het verschil zou maken.

Dat gebeurde in het slotkwart. Donar was al enigszins in foutenlast en misschien was dat wel mede de oorzaak van veel eenvoudige scores van Feyenoord, vooral door Juan Davis en Arunas Mikalauskas, die het Rotterdamse feestje compleet maakten toen enkele snelle schoten van Donar in de slotminuten hun doel misten.

Daarmee behaalde de ploeg van Toon van Helfteren zijn eerste seizoensdoel, namelijk het plaatsen voor de Elite A.

Meer verslag? Dat kan bijvoorbeeld hier.

Statistieken kunt u hier nog eens nakijken.

Donar TV sprak met coach Rudez, Willem Brandwijk en Jarred Ogungbemi-Jackson

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS