Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 10 17 10 11
Uit 29 26 33 32
4
8
-
1
2
0
thuis uit
48 punten 120
20 fouten 15
7 steals 16
23 rebounds 48
6 assists 34

Na de teleurstellende wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Feyenoord had Donar vanavond de kans om deze kater enigszins weg te spoelen. En Donar is daar zeer goed in geslaagd in de uitwedstrijd tegen Almere Sailors.  Nog steeds zonder Thomas Koenis en Justin Watts werden de Sailors met zeer ruime cijfers verslagen.

Daar waar het team van coach Rudez in de voorgaande wedstrijden zonder overtuiging aan de wedstrijden waren begonnen, was dat in Almere niet het geval. Donar zette meteen veel druk op de spelers van Almere die daar duidelijk veel moeite mee hadden en nam al zeer snel een 0-6 voorsprong en de toon van de wedstrijd was gezet. Donar bleek oppermachtig en het eerste kwart was het voornamelijk Henry Caruso die zich al kon uitleven met vijftien punten, daarbij stond Donar verdedigend slechts tien punten toe.

Het tweede kwart werd er verder afstand genomen. Juwann James heerste onder de bucket en maakte enkele eenvoudige scores. Halverwege leidde Donar met 27-55. Na de pauze zette Donar de tegenstander weer onder druk en werd de bal snel rondgepassed tot de vrije man werd gevonden. Will Moreton en Damjan Rudez wisten wel raad in vrijstaande positie en schoten achter elkaar de drietjes raak. Voor Almere was er geen houden meer aan.  Donar was goed op schot deze avond en schoot 17 op 29 drietjes raak.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd was een opvallende rol weggelegd voor Sheyi Adetunji. Koud in het veld gooide ook hij meteen een drietje raak, wist twee vrije worpen te verzilveren en gooide daaropvolgend nog maar eens een driepunter. Doordat ook Willem Brandwijk zich met de scores ging bemoeien en Nesta Agasi nog twee fraaie dunks in huis had sloot Donar de wedstrijd af met een zeer riante overwinning, 48-120.  Alle spelers stonden op het scoreformulier, waarbij acht spelers in de dubbele cijfers.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden, de wedstrijdstatistieken kunt u hier bekijken.

Donar kan zich nu gaan voorbereiden op de Elite A wedstrijden en weet wie daarin de eerste tegenstander zal zijn. Aanstaande zondag mag Donar voor de derde keer dit seizoen naar Den Bosch om aan te treden tegen de Heroes. Aanvang: 13.15 uur. De wedstrijd zal live te zien zijn bij NOS Studio Sport.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS