Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 27 18 15 8
Uit 18 17 26 20
6
8
-
8
1
thuis uit
68 punten 81
23 fouten 19
6 steals 7
35 rebounds 38
18 assists 14

Donar trad vanmiddag voor de vierde keer aan tegen Heroes Den Bosch. Het was dit seizoen al de derde ontmoeting in De Maaspoort waar zich telkens thrillers hebben afgespeeld. En ook vanmiddag was een uiterst enerverende en spannende wedstrijd.  Waar halverwege het er op leek dat Donar niet goed genoeg in de wedstrijd zat, ontspon zich na de pauze een prachtig duel, vooral vanuit het oogpunt van de Donarfans. Donar, nog steeds zonder Thomas Koenis en Justin Watts, deed goede zaken in de Elite A en wist de uitwedstrijd te winnen, 68-81.

In het eerste kwart waren het de mannen van het team van Jean-Marc Jaumin die het initiatief namen en tegen een hoog percentage de ballen raak schoten. Onder de borden waren veelal fysieke gevechten te zien tussen Juwann James, die een uitstekende wedstrijd speelde, en Thomas van der Mars. De Bosschenaren leken een eenvoudige middag te gaan krijgen nadat ze al vrij snel een 23-8 voorsprong hadden genomen. De achterstand van negen punten na het eerste kwart viel voor Donar dan ook best mee. Het tweede kwart vielen de scores over en weer, Donar kwam even dichterbij, maar moest halverwege toch toestaan dat de voorsprong van Den Bosch zelfs nog met een puntje was uitgebouwd, 45-35.

Het team van coach Ivan Rudez begon met goede moed aan het derde kwart en Jarred Ogungbemi-Jackson bewees dit door meteen een drietje raak te gooien. Echter nadat Demario Mayfield al gauw daarna zijn vierde driepunter raak schoot en de Bosschenaren op een zestien punten voorsprong zette, 54-38, leek alle goede hoop van Donar vervlogen. Maar Donar toonde veerkracht, voornamelijk via een ongrijpbare Jarred Ogungbemi-Jackson en een zeer agressief spelende Willem Brandwijk die zowel aanvallend als verdedigend belangrijke rebounds pakte. Via een 21-0 run zette Donar nog voor het begin van het vierde kwart de wedstrijd op zijn kop en nam een voorsprong.

In het vierde kwart bleef het lang spannend, maar Donar speelde verdedigend zeer sterk. Den Bosch probeerde uiteindelijk via geforceerde schoten het tij te doen keren, maar de schoten vielen niet meer en Jarred Ogungbemi-Jackson was nog steeds ongrijpbaar. Via een tip-in bepaalde Willem Brandwijk de eindstand en bezorgde Donar daarmee een zeer fraaie overwinning.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. De wedstrijdstatistieken kunt u hier bekijken.

Volgend weekend wacht weer een topwedstrijd. Donar speelt dan opnieuw een uitwedstrijd. Tegenstander in de Vijf Meihal is het zeer sterke ZZ Leiden van coach Geert Hammink. Aanvang: 19.30 uur

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS