Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 26 29 20 21
Uit 28 16 24 23
9
6
-
9
1
thuis uit
96 punten 91
19 fouten 16
6 steals 5
28 rebounds 33
27 assists 19

Na een forse nederlaag begin januari in en tegen Leiden is het Donar vanavond opnieuw niet gelukt om de overwinning mee naar Groningen te nemen. Het toptreffen tussen beide teams kende een hoge einduitslag, 96-91. Het team van Donar was voor het eerst in lange tijd weer voltallig, Koenis en Watts konden zodoende ook weer wedstrijdritme op doen.

Het eerste kwart was zeer vermakelijk en beide teams scoorden er lustig op los. Aan Donarzijde was Juwann James goed op dreef en bij Leiden liet vooral Worthy de Jong zich flink gelden. Donar wist het eerste kwart naar zich toe te trekken, 26-28. Helaas kon het team van coach Ivan Rudez het goede spel van het eerste kwart geen vervolg geven. Na twee rake driepuntspogingen van Leidenaar Michael Finke nam Donar een time out om te proberen de wedstrijd weer in handen te krijgen. Veel resultaat had het niet, aangezien Leiden met een behoorlijke voorsprong kon gaan pauzeren, 55-44.

Ook na de pauze bleef Leiden in een hoog tempo spelen en Donar had daar duidelijk moeite mee. Emmanuel Nzekwesi en Juwann James vochten stevige duels uit onder de borden, maar veelal was het de Leidenspeler die als winnaar uit de bus kwam. James liep al gauw tegen een foutenlast op van vier fouls. Leiden liep uit naar een maximale voorsprong van achttien punten in het derde kwart. Donar probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken en slaagde erin om toch weer dichterbij te komen. Wat in Den Bosch nog wel lukte, lukte nu echter niet. Nzekwesi bleef een plaag voor de Donardefense. Donar probeerde er nog van alles aan te doen, maar liet te veel kansen liggen. Door twee rake driepunters in de slotseconden van DaVonté Lacy en Will Moreton bleef de nederlaag uiteindelijk beperkt tot 5 punten.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. De wedstrijdstatistieken kunt u hier bekijken.

Woensdag a.s. wacht opnieuw een toptreffen in de Elite A. Donar speelt dan in MartiniPlaza tegen Landstede Hammers uit Zwolle. Beide teams staan gedeeld tweede achter koploper ZZ Leiden. Het duel begint om 18.30 uur.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS