Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 14 12 21 19
Uit 14 34 17 14
6
6
-
7
9
thuis uit
66 punten 79
21 fouten 18
12 steals 9
35 rebounds 46
12 assists 10

Het viel te verwachten dat het een tamelijk defensief duel zou worden en die verwachting leek in het eerste kwart zeker uit te komen. Donar, dat moest aantreden zonder de geblesseerde Henry Caruso, kon niet tot scoren komen en pas toen Willem Brandwijk halverwege het kwart wat nieuwe energie bracht, trok het team zich daaraan op en dwong de Hammers ook tot moeilijke schoten. Daardoor viel de kwartstand flink laag uit (14-14).

In het tweede kwart stokte het Groningse aanvalsspel echter weer en kreeg Landstede juist vleugels. In twee perioden waren de Zwollenaren bijna niet te stuiten. Vooral Jhonathan Dunn en Noah Dahlman regen de makkelijke scores aaneen, resulterend in een ruststand van 26-48.

Natuurlijk kwam Donar flitsend uit de kleedkamer en dat bracht de gasten toch even van hun stuk. Een 16-2 run, veroorzaakt door energiek spel van Donar en wegvallend vertrouwen van de Hammers, zorgde ervoor dat de wedstrijd weer open lag. Maar net zo snel kreeg Landstede tegen het einde van het kwart weer grip op het eigen spel en de wedstrijd. Aan het eind van het kwart was het verschil al weer opgelopen tot 18 en was het zo goed als gespeeld.

In het slotkwart probeerde de thuisploeg nog van alles, maar het was te weinig tegen de georganiseerd spelende Zwollenaren, die een ruime winst mee konden nemen: 66-79.

Meer verslag vindt u bijvoorbeeld hier.

De statistieken zijn hier beschikbaar.

Donar TV sprak met Leon, Will en coach Ivan.

Aanstaande zaterdag is alweer de volgende thuiswedstrijd, dan tegen Den Helder Suns, wederom om 18:30 uur.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS