Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 17 31 39
Uit 17 24 21 40
1
0
0
-
1
0
2
thuis uit
100 punten 102
23 fouten 22
7 steals 9
28 rebounds 40
17 assists 20

Mét Henry Caruso maar nog zonder Thomas Koenis stond Donar aan de tip-off tegen Den Helder Suns. Tevoren had coach Ivan Rudez in de pre game talk gemeld dat (mooie) woorden nog niks zeggen over de afloop. Deze woorden bleken juist profetisch.

Na een aardig begin kreeg de thuisploeg het halverwege het eerste kwart al lastig, omdat er geen bal in wilde. Letterlijk. Daardoor keken de mannen direct al tegen een (kleine) achterstand aan. Het onbevangen spelende Den Helder vergrootte de pijn in het tweede bedrijf en het leek alsof de Groningers verlamd waren.

In de rust was er zonder twijfel goed gesproken, want Donar kwam met hernieuwde energie uit de kleedkamer. Tegen het einde van het derde kwart bedroeg de achterstand nog slechts één enkel puntje, vooral door toedoen van de aanvallend sterke Jarred Ogungbemi-Jackson (31p).

Wie gedacht had dat Donar wel even zou doordrukken kwam bedrogen uit, want de Suns bleven volkomen onbevangen doen waar ze mee bezig waren: fris en goed basketbal onder aanvoering van Stan van den Elzen (32p). Natuurlijk zorgde de kleine Canadese pointguard voor de gelijkmaker, zeven seconden voor tijd, en dus werd het overtime.

Daarin was het stuivertje wisselen totdat het met nog 8 seconden 100-102 stond en Jarred zijn ultieme poging zag stranden op de ring. Een bittere pil voor Donar, dat zich nu moet zien te herpakken voor de komende ontmoeting, aanstaande woensdag tegen Feyenoord.

Meer verslag vind je hier.

Statistieken zijn hier te vinden.

Donar TV sprak met DaVonté en coach Ivan Rudez.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS