Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 13 29 9
Uit 16 31 24 34
6
4
-
1
0
5
thuis uit
64 punten 105
18 fouten 16
9 steals 16
41 rebounds 46
14 assists 30

Na een rumoerige week waarin coach Ivan Rudez werd ontslagen, was het vanavond afwachten hoe het team van Donar hierop zou reageren. Onder leiding van oud-speler en nieuwe Donar hoofdcoach Pete Miller moest er in Den Helder worden aangetreden tegen de Suns. Recentelijk had het team van coach Peter van Noord nog zeer verrassend nipt gewonnen in MartiniPlaza. Vooraf was al duidelijk dat dat dit keer een zware opgave zou worden, aangezien het team van Den Helder zwaar gehavend was door de afwezigheid van maar liefst drie bepalende spelers; Boyd van der Vuurst de Vries, Stan van den Elzen en Tom Koopman. Donar was compleet, alleen Kjeld Zuidema bleef in trainingspak.

Het eerste kwart begon Donar wat onwennig aan de wedstrijd en verliep het aanvallend gezien nog niet naar wens. Ze gaven de Suns veel ruimte om van afstand te schieten, maar die maakten daar weinig gebruik van. Het zat het hardwerkende team van Den Helder niet mee dat ook Nino Gorissen nog geblesseerd uitviel. Donar maakte goed gebruik van de misverstanden die ontstonden bij de tegenstander en had halverwege een flinke voorsprong.

Wie dacht dat Donar na de pauze meteen zou doorstomen kwam bedrogen uit. De Suns gaven zich niet gewonnen en lieten fraaie scores zien door voornamelijk Bolden Brace en Yarick Brussen. Aan Donarzijde waren het vooral Leon Williams en Damjan Rudez die Donar goed in de race hielden. Het derde kwart ging naar Den Helder. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was het team uit Den Helder zichtbaar moegestreden. De Groningers maakten daar goed gebruik van en wisten de score flink op te bouwen. Ook Nesta Agasi en Sheyi Adetunji kregen speeltijd en kwamen op het scorebord. De laatste score was een vrije worp van DaVonté Lacy waardoor de eindstand op 64-105 werd bepaald.

Een uitgebreider wedstrijdverslag kunt u hier vinden. De wedstrijdstatistieken zijn hier te bekijken.

Een goede start voor nieuwe coach Pete Miller. Aanstaande donderdag is de laatste wedstrijd in de Elite A voordat de bekerstrijd en de play-offs beginnen. Tegenstander in Rotterdam is dan Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Aanvang 20.00 uur

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS