Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 18 22 20
Uit 17 25 32 25
8
0
-
9
9
thuis uit
80 punten 99
17 fouten 17
9 steals 7
32 rebounds 42
18 assists 27

Pete Miller heeft ook het tweede duel als hoofdcoach glansrijk doorstaan. Zijn team wist de lastige uitwedstrijd in Rotterdam op een prima wijze en met duidelijke cijfers te winnen, 80-99. De Rotterdammers die het laatste onderlinge duel in Groningen nog met grote cijfers hadden gewonnen waren nu niet opgewassen tegen Donar.

Het team van coach Toon van Helfteren begon goed aan de wedstrijd, de eerste driepunter viel meteen binnen. Donar, met een prima spelende Leon Williams, nam het heft in handen maar wist een vijf punten voorsprong niet vast te houden, waardoor de thuisploeg toch het eerste kwart winnend afsloot. Het tweede kwart ontspon zich een boeiend duel, waarin Donar langzaam het initiatief naar zich toe trok. De scores vielen over en weer, met een voorsprong van vier punten konden de Donarspelers tevreden gaan pauzeren.

Het derde kwart begon Donar erg goed aan de wedstrijd. Doordat twee driepunters van Henry Caruso en Leon Williams meteen raak waren werd een behoorlijke voorsprong genomen die daarna niet meer uit handen werd gegeven. Met fraai teamspel werd het kwart met maar liefst 22-32 gewonnen. Het laatste gedeelte van de wedstrijd werd de voorsprong langzaam verder uitgebouwd, De Rotterdammers die voornamelijk in Mikalauskas en Davis twee prima schutters hadden probeerden het nog wel, maar Donar kende  dit keer geen verval en wist de wedstrijd met overtuiging te winnen. Topschutters en opvallende spelers aan Donarzijde waren Jarred Ogungbemi-Jackson (20 punten-8 rebounds) en Henry Caruso (15 punten-8 rebounds).

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. De wedstrijdstatistieken zijn hier te bekijken.

Donar heeft door deze overwinning de derde plaats in de Elite A veilig gesteld en zal in de play-offs de Den Helder Suns als tegenstander treffen. Zover is het nog niet, eerst krijgt het team volgende week de kans de DBL Cup te winnen. Wie in de halve finale daarin de tegenstander zal worden, wordt komend weekend pas bekend.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS