Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 13 19 24
Uit 19 21 17 26
7
5
-
8
3
thuis uit
75 punten 83
22 fouten 14
10 steals 8
31 rebounds 23
19 assists 17

In de eerste play-off ontmoeting van het seizoen heeft Donar een klein tikje uitgedeeld aan Den Helder Suns door met 75-83 te winnen.

Een hoogstaand duel was het niet, maar dat is het in de play-offs sowieso niet vaak. De Suns waren van plan om met de teruggekeerde Boyd van der Vuurst de Vries en Stan van den Elzen het Donar zo moeilijk mogelijk te maken en bij vlagen lukte dat redelijk. De Heldenaren pasten vaak een zoneverdediging toe om het tempo uit de wedstrijd te halen, hetgeen het kijkspel niet ten goede kwam. Het lukte Donar af en toe om een mooie passing game te laten zien, maar ook regelmatig werd de bal weggegooid (17 turnovers).

Niettemin bleven beide teams van begin tot eind strijden voor een goed resultaat. De Suns hadden in de driepunter een geducht wapen (12 op 36), terwijl Donar in het beginfase nadrukkelijk Thomas Koenis onder de basket opzocht.

In het slotkwart werd Jarred Ogungbemi-Jackson getrakteerd op een technische fout wegens vermeende flopping en met het oog op een eerdere onsportieve fout werd hij door de scheidsrechter naar de kleedkamer verwezen.

Het was uiteindelijk de betere Donar-defensie die ervoor zorgde dat de thuisploeg moeilijke schoten moest nemen tegen een matig percentage (39%). In de slotfase werd met enkele korte aanvallende tussensprints de overwinning uit het vuur gesleept.

Meer verslag?

Statistieken?

Aanstaande dinsdag ontmoeten beide teams elkaar opnieuw, dan in MartiniPlaza om 19:30 uur.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS