Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 18 36 31
Uit 16 17 21 25
1
0
5
-
7
9
thuis uit
105 punten 79
16 fouten 23
12 steals 7
38 rebounds 34
25 assists 11

Donar moest vanavond een voorsprong van 8 punten verdedigen om de halve finale in de DBL te bereiken. Vooraf werd ingeschat dat dit nog geen gelopen zaak was, de laatste keer dat de Suns uit Den Helder in Martiniplaza speelden gingen ze als winnaar van het veld.

Dit keer is Donar niet  in de problemen geweest. De eerste helft nam het team steeds een kleine voorsprong, maar Den Helder Suns bleef toch aardig bij, mede dankzij een fraaie buzzerbeater in het rustsignaal, 38-33. Na de pauze bouwde Donar de voorsprong meteen verder uit en het verzet van de Heldenaren, die wel wilden maar niet meer konden, werd langzaam gebroken. Donar kreeg aanvallend alle ruimte en benutte die ook zeer goed. Mede dankzij zes driepunters in het derde kwart werd er een flinke voorsprong opgebouwd en het team van de Suns voelde dat hier in Groningen aan een fraai seizoen een einde kwam.

Het laatste kwart kon coach Pete Miller zich veroorloven om de jongere garde speeltijd te gunnen en zowel Sheyi Adetunji als Kjeld Zuidema grepen dat met beide handen aan. Beide lieten zich meteen gelden door ook op het scorebord te komen, waarbij de steal en daarna de dunk van Kjeld wel erg fraai was. Beide teams hadden niet meer de focus op het verdedigen en dat resulteerde uiteindelijk in een 105-79 eindstand. Donar kan zich nu gaan opmaken voor een tweestrijd met Heroes Den Bosch dat Yoast United uitschakelde. Het thuisvoordeel in de best of three is bij de Bosschenaren. Aanstaande zaterdag begint daarom in Den Bosch de halve finale.

Een uitgebreider verslag kunt u hier lezen. De wedstrijdstatistieken zijn hier te bekijken.

Donar TV sprak met enkele spelers en de coach.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS