Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 25 26 16 12
Uit 20 23 9 19
7
9
-
7
1
thuis uit
79 punten 71
20 fouten 19
4 steals 3
48 rebounds 43
11 assists 9

Donar trad aan zonder de geblesseerde Nesta Agasi en Juwann James tegen een compleet Heroes, dat zichzelf in de vorige ontmoeting een prima uitgangspositie had verworven. Coach Pete Miller stak vooraf de hand in eigen boezem voor het verlies afgelopen zondag en hintte op enkele aanpassingen in de speelwijze.

Donar ging in elk geval voortvarend van start en nam een snelle voorsprong, vooral door Damjan Rudez die het vizier goed afgesteld had staan. Enkele missers en tweemaal balverlies zorgden echter voor de aansluiting en voorsprong voor de Bosschenaren. Donar vocht zich toch terug en in het tweede kwart bleven de beide teams aantrekkelijk basketbal spelen, scorend aangevoerd door Damjan Rudez en alleskunner Demario Mayfield aan Bossche zijde. Enkele goed aanvallen en een buzzerbeater van Henry Caruso bepaalden de rust op 51-43.

Het derde kwart begon rommelig met missers aan beide kanten. Pas na ruim drie minuten raakte Jarred Ogungbemi-Jackson de eerste veldscore. Het hele kwart werd er weinig gescoord, wat ook te maken had met de maatregelen die beide teams namen om de topscorers van de eerste helft in bedwang te houden (wat aan beide zijden behoorlijk lukte).

Donar wist ondanks wat slordigheden – het was wel een echt play-offduel – en hevig aandringen van de Heroes de slotfase goed te overleven. De helden bogen voortijdig het hoofd en moesten dus een beslissende derde wedstrijd toestaan, aanstaande donderdag om 20:00 uur in de Maaspoort.

Meer verslag?

Statistieken?

Donar TV sprake enthousiaste spelers en coach Pete Miller.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS