Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 24 22 16
Uit 10 25 27 12
8
2
-
7
4
thuis uit
82 punten 74
17 fouten 19
4 steals 2
45 rebounds 42
19 assists 11

In een wedstrijd die heel lang spannend bleef is Donar er helaas niet in geslaagd om de finale van de DBL te halen.  Thuisploeg Heroes Den Bosch was in de Maaspoort uiteindelijk te sterk voor de mannen van Pete Miller. Na vier kwarten stond er een 82-74 eindstand op het scorebord. De Bosschenaren mogen daardoor in de finale aantreden tegen ZZ Leiden dat Landstede Hammers wist te verslaan.

Beide teams begonnen gespannen aan de wedstrijd en grossierden in foute afspeelpasses. Toch was het Den Bosch dat beter uit de startblokken kwam, voornamelijk door de goed spelende guard Boy van Vliet en de makkelijk scorende Miha Lapornik. Daardoor keek Donar na één kwart al tegen een achterstand aan van tien punten. Het begin van het tweede kwart was ook voor de Bosschenaren, die zelfs uitliepen naar een maximale voorsprong van vijftien punten. Vanaf dat moment kwam er langzaam meer schwung in het spel van Donar en ging het aanvallend beter. Leon Williams en Henry Caruso namen in die periode het team op sleeptouw.

Na de pauze werd die lijn doorgetrokken, Jarred begon ook zijn punten te maken en verdedigend werd er om elke bal gevochten. Donar kwam langszij en was volledig terug in de wedstrijd. In het laatste kwart leek het steeds florissanter te worden toen Jarred door een driepunter Donar op een 66-69 voorsprong zette. Daarna stokte het goede teamspel opeens. De Heroes toonden karakter en hielden het hoofd koel op de beslissende momenten. Ook een time out van Pete Miller zorgde niet meer voor de ommekeer en Donar moest uiteindelijk, ondanks het harde werken, haar meerdere erkennen in het team van Heroes coach Jean-Marc Jaumin. De nieuwe landskampioen zal binnen anderhalve week in een best of five serie bekend zijn.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. De wedstrijdstatistieken kunt u hier bekijken.

 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS