Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 38 20 31 24
Uit 13 7 7 16
1
1
3
-
4
3
thuis uit
113 punten 43
10 fouten 23
15 steals 10
54 rebounds 29
27 assists 8

Het met zes nieuwelingen behoorlijk vernieuwde Donar had zoals verwacht weinig moeite met de Groene Uilen en won het eerste oefenduel van het seizoen met 113-43. In deze fase van de voorbereiding, met nog maar één week training achter de rug, was dit een ideale ontmoeting. De Groene Uilen stopten veel energie in de wedstrijd, maar konden uiteraard niet voorkomen dat Donar direct een flink gat sloeg. Met 38-13 na kwart één was de toon gezet. Bij vlagen was te zien hoe Donar het liefst wil spelen: vanuit een straffe defensie de fast break lopen naar een eenvoudige score. Vanzelfsprekend ging er van alles mis (18 turnovers), maar de contouren waren wel degelijk zichtbaar. Met Austin Luke als aangever (15 ast) konden de schutters lekker doorkomen. Donte Ingram maakte er 23, Amanze Egekeze 20 en zo waren er nog wat die in de dubbele cijfers kwamen. Alle spelers kwamen aan bod en leverden hun bijdragen, ook debutant Mark Roorda, die er stevig in ging maar helaas niet tot scoren wist te komen.

Naast de aanwezige hoogtepunten, zoals een schitterende steal van Lotanna Nwogbo en een dunk van Sheyi Adetunji, was het vertoonde spel veelbelovend te noemen, hoewel alle aanwezigen hun best deden de verwachtingen te temperen. De 750 toeschouwers hadden in elk geval een leuke avond en kijken inmiddels uit naar de volgende oefenwedstrijd. Die zal zijn in Aarhus (Denemarken) op zondag 29 augustus. De volgende thuiswedstrijd is op zondag 5 september tegen Giants Antwerp, als Donar Open Dag heeft.

Donar TV sprak enkele hoofdrolspelers.

Statistieken vindt u onderaan de pagina.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS