Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 33 21 28
Uit 28 20 20 18
9
5
-
8
6
thuis uit
95 punten 86
21 fouten 20
8 steals 5
34 rebounds 23
24 assists 18

Op de zondagmiddag dat veel fans een keuze moesten maken tussen de F1 in Zandvoort met Max Verstappen en de open dag van Donar, waren er toch veel fans naar MartiniPlaza gekomen om de tweede oefenwedstrijd in eigen huis te zien. Vooraf gegaan door de spelerspresentatie en een leuke kwis.

Bij de start van de wedstrijd lieten de Antwerp Giants er geen gras over groeien en werd het duidelijk dat de Giants niet van plan waren om het Donar makkelijk te maken. Halverwege het eerste kwart stond de teller al op 7-17. Bij Donar vielen de schoten nog niet echt, terwijl Jean-Marc Mwema de punten aaneen wist te rijgen. Aan het eind van het eerste kwart was het 13-28. In het tweede kwart kwamen de spelers van Donar feller uit de startblokken en kon de inhaalrace beginnen. Via 25-35 en 30-35 halverwege het tweede kwart, begon het publiek er weer in te geloven. Met nog 1:28 op de klok kwam Donar op 41-42 om uiteindelijk bij een ruststand van 46-48 de kleedkamer op te zoeken.

Na de rust ontwikkelde de wedstrijd zich tot een interessante strijd. De Donarspelers knokten voor elke bal. De ploegen ontliepen elkaar weinig, waarbij door het harde werken van Donar in de verdediging, de schoten van de Antwerpenaren niet meer zo makkelijk vielen.

Met nog 4:34 te gaan in het derde kwart kwam Donar voor het eerst echt langszij bij 59-59 en op 3:45 was de eerste voorsprong een feit 62-61.

In het vierde kwart wisten de Groningers de voorsprong verder uit te bouwen. Wellicht was de busreis van Antwerp naar Groningen toch in de benen gaan zitten, want toen de Donarspelers eenmaal de voorsprong konden uitbouwen, werd de overwinning ook niet meer uit handen gegeven.

Bij een stand van 95-86 en nog een twintigtal seconden te spelen, vonden de spelers het mooi en konden de fans met een klaterend applaus hun waardering laten blijken.

Bekijk hier de interviews van DonarTV na de wedstrijd!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS