Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 22 15 23 19
Uit 20 19 19 19
7
9
-
7
7
thuis uit
79 punten 77
19 fouten 19
9 steals 7
31 rebounds 43
20 assists 17

Donar verliest in spannend duel

De ongeslagen status van Donar in de voorbereiding werd door Landstede Hammers de boeken uit geschreven. In een spannende ontmoeting werd het 79-77 voor de jubilerende Hammers.

Landstede Hammers vierde vandaag het 25-jarig bestaan. Donar had voor de gelegenheid een speciaal shirt laten maken en bood dat als jubileumcadeautje aan het bestuur van de Hammers aan.

De wedstrijd werd gespeeld in de aanwezigheid van meerdere mascottes, waaronder ook Thunder. Binnen de lijnen ging het er serieus aan toe. Het leek af en toe meer een play-off wedstrijd dan een oefenpartij. Het duel ging eigenlijk de hele tijd gelijk op, waarbij een aantal zaken opviel. Landstede was niet op volle sterkte, maar de aanwezigheid van de nieuwe pointguard Naba Echols vergoedde veel. Hij was overal en eindigde met 24 punten en 6 assists.

Bij Donar kwam het door coach Otten gepredikte “stop-and-run” spel niet éénmaal uit de verf, en dat was zeker ook de verdienste van het zeer hecht spelende Hammers. Austin Luke en Amanze Egekeze vielen aanvallend in positieve zin op en Donar reboundde de Zwolse formatie er overtuigend uit (31-43), maar leed erg vaak balverlies (17), hetgeen uiteindelijk de doorslag gaf.

Voor beide teams was het een nuttige partij die zeker de coaches stof tot nadenken zal hebben gegeven.

De eerstkomende wedstrijd is in Kalverdijkje tegen Aris, aanstaande vrijdagavond om 20:00 uur. Kaarten voor die game koopt u uitsluitend online op de site van Aris.

Volgende week zondag is dan de thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam. Die ontmoeting begint om 14:00 uur in MartiniPlaza. Nog geen tickets? Koop ze dan hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS