Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 22 11 25
Uit 24 17 23 16
8
1
-
8
0
thuis uit
81 punten 80
25 fouten 18
9 steals 6
35 rebounds 39
19 assists 14

De kop is eraf. Aris Leeuwarden kwam de eer toe de competitie te openen tegen Donar in het Kalverdijkje. De derby van het Noorden was andermaal een prooi voor de thuisploeg, die de overwinning (81-80) vierde alsof het kampioenschap was binnengehaald.

Donar, dat de geblesseerde Austin Luke moest missen, acteerde in de eerste helft stroef en kon nooit afstand nemen van het opportunistische Aris. Sterker nog: De Friezen namen kort voor rust brutaalweg een voorsprong. Dat was zeker ook de verdienste van de thuisploeg, die enthousiast speelde en in Maconda en Brock prima schietende kleine mannen had.

Na de rust zag het er onder aanvoering van Caruso en Egekeze anders uit. Donar liet ineens energiek spel zien, verdedigende fanatiek en wist ook scorend te profiteren. Snellere passing en meer penetraties leverden een maximaal verschil van 13. Daarna zakte het weer wat in. Wie dacht dat het kaarsje opgebrand was bij de Leeuwarders kwam bedrogen uit. Met hernieuwd vertrouwen Kwan Aris stap voor stap dichterbij. Met nog 12 seconden was het voordeel voor Donar, maar twee vrije worpen konden door Leon Williams niet worden benut. Met nog vier seconden velde Ar’Mond Davis het vonnis met een driepunter.

Het team heeft één dag om het verlies te verwerken. Zondag komt Apollo op bezoek om 14:00 uur in MartiniPlaza. Kaarten koopt u hier.

Stats zijn hier beschikbaar.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS