Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 15 20 21
Uit 22 15 22 22
7
3
-
8
1
thuis uit
73 punten 81
20 fouten 16
4 steals 15
32 rebounds 34
18 assists 20

In een meeslepend duel moest Donar de meerdere erkennen in een sterk spelend Benfica: 73-81.

Donar kwam niet lekker uit de kleedkamer en gaf de tegenstander in de beginfase veel ruimte. Voordat dat gat gedicht was stond het 10-18. Daarna ontspon zich een spannende wedstrijd. Die ging alle kanten op, met als rode draad dat Benfica vrijwel steeds aan de goede kant van de score bleef.

Steeds wanneer Donar door goede aanvallen dichterbij of zelfs langszij kwam, ging het even later weer mis en liepen de Portugezen weer weg. Beide teams waren tot op het bot gemotiveerd om te winnen, ook al hadden ze allebeide als Lucky loser door gekund. Benfica speelde sowieso beter dan in de halve finale en dat de formatie van coach Matthew Otten daar bij aan kon haken, was op zich al winst.

Beide teams waren blij zich te hebben geplaatst voor de groepsfase; Benfica als winnaar van de kwalificatie groep A en Donar als lucky loser. Wanneer details over de groepsfase bekend zijn, zullen wij die z.s.m. communiceren via de gebruikelijke kanalen.

Statistieken vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS