Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 15 14 6
Uit 22 22 27 20
5
2
-
9
1
thuis uit
52 punten 91
20 fouten 21
4 steals 10
47 rebounds 41
14 assists 25

De Royals weten het Donar twee kwarten lastig te maken, maar de winst gaat mee terug naar Groningen.

Zonder de geblesseerde Austin Luke en Henry Caruso en met Jan Stalman als coach, begint Donar de wedstrijd met een score van Marquis Addison. De Royals counteren gelijk en blijven redelijk in het spoor van de Groningers. Aan beide kanten loopt het niet echt lekker met de driepunts schoten. Het eerste kwart eindigt met een klein voordeel voor Donar.

In het tweede kwart worden de verdedigende duimschroeven iets verder aangedraaid en kan Donar een aantal turn-overs afdwingen. Toch weten de Royals ook in het tweede kwart de schade beperkt te houden en kan Donar nog geen grote afstand creëren. Het valt wel op dat de Royals in de eerste helft meer rebounds weten te pakken.

Donar pakt het na de pauze weer op en probeert de voorsprong te vergroten. De Royals weten echter door hard te werken tot 40-51 te komen. Daarna geeft Donar gas en weet steeds meer fouten bij de Royals af te dwingen en gaandeweg de wedstrijd wordt de voorsprong steeds groter. Kjeld Zuidema en Sheyi Adetunji grijpen hun kans in de ruime speeltijd die ze toebedeeld krijgen en ook Mark Roorda kan nog minuten maken. Topscorer in de wedstrijd wordt Donte Ingram met 20 punten.

De statistieken van deze wedstrijd kunt u hier inzien.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS