Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 9 25 16
Uit 24 6 22 17
6
7
-
6
9
thuis uit
67 punten 69
18 fouten 16
5 steals 5
51 rebounds 44
12 assists 14

Het was een bijzondere ontmoeting, zaterdagavond in MartiniPlaza. De uitslag doet dat niet per se vermoeden, maar er viel meer dan genoeg te beleven voor het talrijke publiek. Helaas voor de Donar-supporters trok Landstede Hammers uiteindelijk aan het langste eind: 67-69.

In de beginfase waren de teams behoorlijk gelijkwaardig. Het scheen Donar echter nét iets meer moeite te kosten de ring te vinden. Daar stond een behoorlijke defensie tegenover, zodat pas vlak voor het einde van het eerste kwart een klein verschil voor de Hammers op het bord verscheen. Het beeld van Donar dat steeds een verschil met stevig basketbal en veel werklust goed wist te maken, keerde een aantal malen terug tijdens dit duel. Donar moest dat doen zonder Austin Luke en Henry Caruso, die beide nog steeds niet wedstrijdfit waren, en zonder al te veel scorende inbreng van een aantal “vaste waarden” op dat opzicht. Amanze Egekeze scoorde helemaal niet en Marquis Addison had 22 schoten nodig voor 3 veldscores (pakte wel 10 rebounds). Daar tegenover stonden goede optredens van Leon Williams, Donte Ingram en Willem Brandwijk.

Toen halverwege het laatste kwart de stand 4 minuten lang op 58-60 bleef staan begon het publiek zich er mee te bemoeien. Of dat van invloed was op de gelijkmakende score is niet zeker, maar de Hammers kwamen niet meer tot scoren in de laatste 47 seconden. In de Overtime leek het dan eindelijk de thuisploeg te lukken om een doorbraak te creëren. Met nog 22 seconden maakte Leon Williams er 67-66 van, maar het was toch weer de dekselse Naba Echols die met een simpele driepunter de eindstand bepaalde.

De statistieken van deze wedstrijd vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS