Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 9 22 16
Uit 13 26 21 19
6
0
-
7
9
thuis uit
60 punten 79
11 fouten 14
7 steals 5
35 rebounds 42
13 assists 18

Donar begon aan de eerste FIBA Europa Cup ontmoeting zonder Austin Luke, maar met Henry Caruso, die flink wat minuten kon maken.

De beginfase van de wedstrijd ging aardig gelijk op. De punten waren erg duur aan beide kanten. Bij Donar omdat scoren lastig bleek, bij de Lions omdat Donar behoorlijk stond te verdedigen. Daar kwam in het tweede kwart verandering in en niet in positieve zin. Met elke gemiste bal leek er een beetje vertrouwen weg te vloeien bij de Groningers. Daarbij kwam dat door al die gemiste ballen de London Lions makkelijk de break konden lopen.

Na dat desastreuze tweede kwart (9-26) leek er na de thee in elk geval een evenwicht te ontstaan, wat weer enig perspectief bood. Immers: niet alleen de winst is van belang, ook het doelsaldo kan doorslaggevend zijn. In het slotbedrijf kwam Donar terug in de wedstrijd onder aanvoering van Lotanna Nwogbo, die het publiek nog maar eens flink opjutte. Net toen het verschil teruggebracht was naar 12, verstapte Donars grote man zich en moest hinkend naar de kant. Daarmee was het verzet gebroken en konden de Lions het verschil weer opvoeren tot de 60-79 eindstand.

De statistieken van de game vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS