Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 18 19 6
Uit 21 14 21 12
6
2
-
6
8
thuis uit
62 punten 68
16 fouten 13
5 steals 8
41 rebounds 37
11 assists 16

De aartsrivalen gingen bijna de hele wedstrijd gelijk op, maar het slot was voor Heroes Den Bosch, dat z’n ongeslagen status behield: 62-68.

Het was een emotionele avond in MartiniPlaza. Eerst was daar een eerbetoon aan de succesvolste coach van Donar ooit Erik Braal, gevolgd door een zeer spannend duel dat het aankijken zeer waard was. Het was van Donar kant zelfs een van de betere duels van dit seizoen, maar de Heroes zijn niet voor niets ongeslagen koploper. Donar, dat nog steeds zonder Lotanna Nwogbo en Austin Luke moest aantreden, speelde snel en zocht vaak de driepunter en met redelijk succes. Marquis Addison was hot, Amanze Egekeze en Henry Caruso vochten voor iedere bal en Leon Williams deed ook scorend mee. Aan Bossche zijde waren vooral Mounce en Carlson koele scorers.

Het duel raakte een beetje verhit in het slotkwart, waardoor ook het talrijke publiek zich er mee ging bemoeien. Dat had het muntje zomaar de kant van Donar op kunnen laten vallen, maar toen gooide de techniek roet in het eten. Na een pauze vanwege het vervangen van de 24-seconden klokken was iedereen afgekoeld en de schwung was uit de wedstrijd. Heroes was de eerste die de ring weer wist te vinden met enkele driepunters, terwijl Donar enkele missers produceerde. Daardoor en omdat Donar niet goed met de resterende tijd omging, was er geen mogelijkheid meer voor een inhaalrace.

Na afloop was er een groots eerbetoon aan Jason Dourisseau, waar hij uitgebreid werd gefêteerd en onderscheiden met een retired nummer 8 en de erepenning van de stad Groningen uit handen  van burgemeester Koen Schuiling.

Stats vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS