Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 16 18 32
Uit 21 14 19 35
8
5
-
8
9
thuis uit
85 punten 89
19 fouten 17
10 steals 4
28 rebounds 52
20 assists 23

In een wedstrijd die meer spannend dan goed is, sleept Donar de overwinning in de verlenging over de streep.

Vanavond moest Donar winnen om kans te houden op de tweede plaats in de poule. Maar ook de Kapfenberg Bulls wilden voor eigen publiek winnen. Waarschijnlijk had de livestream ook last van de spanning, want na de twee snelle scores van de Bulls viel de livestream weg. Pas op 2 minuten voor het einde van het eerste kwart was er weer beeld. Via de live statistieken bleek halverwege het kwart dat Donar de voorsprong overnam, maar uiteindelijk niet kon behouden. Het tweede kwart begon met twee punten achterstand. Donar heeft duidelijk moeite met het opportunistische spel van de Bulls en kan geen afstand nemen. Ook door een slordige periode. De driepunters vallen niet, maar door een buzzerbeater van Henry Caruso eindigt het tweede kwart met een stand van 35-35.

Ook het derde kwart kenmerkt zich door slordig spel en geen van beide ploegen kan afstand van de ander nemen. Ook het derde kwart eindigt met een buzzerbeater, nu van een Bulls speler. De tussenstand is dan 53-54.

Het vierde kwart begint met een aantal goede aanvallen van Donar. Thomas Koenis geeft twee mooie assists op Willem Brandwijk en Henry Caruso en Donar plaatst een 3-13 run. Toch weet Donar niet door te drukken en komen de Bulls terug tot een gelijke stand van 76-76.

Verlengen dus. En dan kan het alle kanten op. Omdat beide ploegen vijf teamfouten hebben is elke fout op een speler vrije worpen voor het andere team. Leon Williams krijgt vlak voor tijd twee keer de mogelijkheid om van de vrije worp lijn afstand te nemen. Hij vaalt niet en schiet 4 van 4 raak. Hij brengt de eindstand daardoor op 85-89 en de eerste overwinning in Europa is een feit.

Topscorer in de wedstrijd is Henry Caruso met 22 punten en 14 rebounds.

De statistieken van deze wedstrijd vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS