Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 14 16 17
Uit 12 12 27 24
6
3
-
7
5
thuis uit
63 punten 75
19 fouten 21
7 steals 2
33 rebounds 43
17 assists 18

In een wedstrijd met twee gezichten, neemt Donar sportief wraak en wint van Zwolle.

De eerste twee kwarten gaan behoorlijk gelijk op. Bij Donar lukken de afstandsschoten niet echt goed, maar ook Zwolle heeft moeite om het netje te vinden. Beide ploegen spelen verdedigend met behoorlijke druk. Doordat Donar in de eerste twee kwarten slordig is met het balbezit kan Zwolle de eerste helft afsluiten met een 30-24 voorsprong.

De Zwollenaren zullen zich afvragen wat Donar in de rust heeft gedronken. Wellicht was het de toverdrank die Asterix zijn krachten gaf, want Donar ging helemaal los. Verdedigend werd de druk nog hoger opgevoerd en ook aanvallend begon het steeds beter te lopen. Onder aanvoering van wederom Henry Caruso werd de wedstrijd volledig omgekeerd. Voor de meegereisde fans werd het gaandeweg het vierde kwart wel duidelijk dat de overwinning niet meer uit handen gegeven werd. Door goed verdedigend werk van met name Leon Williams werd Naba Echols redelijk onschadelijk gemaakt en door de verdedigende intensiteit werden de Zwollenaren tot moeilijke oplossingen gedwongen wat ook vaker balverlies tot gevolg had. Donar kon uiteindelijk in het vierde kwart de wedstrijd zonder al te grote inspanning uitspelen en zo krachten sparen voor de wedstrijd van a.s. woensdag in Londen. De eindstand werd uiteindelijk 63-75.

De live statistieken vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS