Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 21 23 24 17
Uit 18 19 18 4
8
5
-
5
9
thuis uit
85 punten 59
15 fouten 14
5 steals 7
30 rebounds 24
21 assists 12

De wedstrijd die Om des Keizers Baard was, had daar niet de schijn van. Dat wil zeggen: beide teams gingen er voor om de eer te redden. Uiteindelijk bleek Donar daartoe het best in staat: 85-59.

Donar moest het zoals bekend stellen zonder Austin Luke. Zijn vervanger Jimmy Gavin verscheen voor Donar TV en hoopt snel te kunnen aansluiten. Ook Thomas Koenis moest het duel aan zich voorbij laten gaan wegens een kleine blessure. Lotanna Nwogbo en Willem Brandwijk moesten daardoor wat meer minuten maken dan gebruikelijk.

Het begin van de ontmoeting ging gelijk op. Donar leek steeds het beste van het spel te hebben, maar slordigheidjes in de defensie lieten de Bulls soms toch even doorkomen met een score. Daardoor liep het verschil weliswaar gestaag op, maar van een zekerheidje leek op dat moment geen sprake. Ook na rust bleef Donar als team spelen en daardoor forceerde het de eerste scheuren in het Oostenrijkse bastion. Een paar maal stond de thuisploeg op het punt de tegenstanders definitief op de knieën te dwingen, maar de Bulls bleven met solo-acties aan het elastiek hangen.

Het slotkwart was echter duidelijk: de gasten waren moegespeeld en waar de driepunters en drives eerder nog wel eens succes hadden, ging nu alles mis. Slechts 4 puntjes produceerde Kapfenberg nog en met nog vijf minuten te gaan gooide coach Mike Coffin de handdoek.

Een goede collectieve overwinning, getuige ook de 21 assists, met een goed optreden van onder andere Sheyi Adetunji en Kjeld Zuidema. Topscorer was Donte Ingram, meest effectieve speler Henry Caruso. De volledige statistieken vindt u op de FIBA site.

Daarmee zit het FIBA Europe Cup avontuur er voor Donar op. De Groningers gaan nu de nieuwe spelers inpassen en zich richten op het vervolg van de BNXT League. Op pakjesavond spelen de Groningers in de Schaapskooi tegen Yoast United (16:00 uur). De eerstvolgende thuiswedstrijd is dan op 8 december tegen BAL. Of deze ontmoeting met publiek gespeeld kan worden is nog niet duidelijk. Houd daarvoor onze media in de gaten.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS