Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 23 21 15
Uit 7 10 8 15
8
3
-
4
0
thuis uit
83 punten 40
13 fouten 17
1 steals 4
39 rebounds 26
25 assists 9

Donar pakte flink uit tegen Basketbal Academie Limburg. In MartiniPlaza was helaas geen publiek getuige van de klinkende 83-40 overwinning.

Zonder de nog steeds geblesseerde Austin Luke en Thomas Koenis gaf Donar direct vanaf de tip-off vol gas en dan vooral verdedigend. Het gewenste concept van sterk verdedigen, rebounden en een snelle transitie kwam prima uit de verf. Vooral Amanze Egekeze deed in die fase van zich spreken, terwijl Marquis Addison de punten aaneen reeg. Dat beeld van de wedstrijd bleef eigenlijk tot een heel eind in het laatste kwart in stand. BAL had de grootste moeite om een uncontested schot te nemen, want overal stond iemand van de thuisploeg hinderlijk in de weg.

Er viel genoeg te genieten vanavond; mooi uitgespeelde aanvallen en ook een aantal hoogstandjes, waarbij de eenhandige rebounds en dunks van Lotanna Nwogbo er wel uitsprongen. Bijna iedereen kwam op het sheet, behalve Mark Roorda en Jimmy Gavin (die wel liet zien het spel uitstekend te kunnen lezen, getuige zijn 7 assists). Bovendien was het een goede teamprestatie.

Een heerlijk verjaardagscadeautje voor de 40 jaar geworden coach Matthew Otten en zeker een overwinning om op verder te bouwen.

Topscorers Lo Nwogbo en Marquis Addison met 15, toprebounders Lo Nwogbo (9) en Henry Caruso (8), assists Leon Williams 8 en Jimmy Gavin met 7. De volledige statistieken zijn hier beschikbaar.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS