Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 19 27 15
Uit 17 21 14 23
8
4
-
7
5
thuis uit
84 punten 75
15 fouten 21
10 steals 8
34 rebounds 31
24 assists 15

Donar boekte een 84-75 overwinning op Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball en deed daarmee goede zaken voor de stand in de BNXT League.

Donar startte met de gebruikelijke spelers en deed dat voortvarend. Met snelle aanvallen werd Feyenoord op ruime achterstand gezet alvorens de Rotterdammers wat meer grip op het Donar-spel kregen. Daarna ontspon zich een duel waarin aan beide kanten vrij veel fout ging. Beide teams leden maar liefst negen maal balverlies in de eerste helft en ondanks de 42-38 ruststand zorgde dat voor wat gefronste wenkbrauwen aan de kant van de thuisploeg.

De aanpassingen die Donar in de rust had besproken kwamen er direct in het vervolg van de wedstrijd uit. Door veel meer energie in het (verdedigende) spel te leggen ontstonden er ook duidelijk meer kansen in de aanval. Het verschil liep zelfs op tot maximaal 20 punten aan het eind van het derde kwart. Die intensiteit wisten de Groningers in het slotkwart niet vol te houden, waardoor de mannen van Toon van Helfteren nog iets van hun achterstand konden goedmaken. De inspanningen kostte de Rotterdammers wel drie uitsluitingen met vijf fouten, waardoor een eventuele inhaalrace op voorhand bijna onmogelijk werd.

Topscorer was Lotanna Nwogbo, rebounds kwamen het meest van Lo en Henry Caruso (6) en de meeste assists waren van Leon Williams (8). De volledige stats vindt u hier.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS