Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 16 15 16
Uit 19 20 25 28
6
3
-
9
2
thuis uit
63 punten 92
29 fouten 18
10 steals 18
28 rebounds 37
15 assists 18

Zorg en Zekerheid Leiden was een flinke maat te groot voor Donar en won in MartiniPlaza met 63-92.

Donar begon met de gebruikelijke spelers aan deze ontmoeting, waar reikhalzend naar uitgekeken werd. En het moet gezegd: de start was prima. De thuisploeg gooide het gas erop en voegde daar een uitstekende defensie aan toe. Zo gaf Willem Brandwijk de gevreesde Leidse center Asbjörn Midtgaard geen millimeter ruimte en dus stond er na het eerste kwart een 16-19 stand op het bord, doordat Maarten Bouwknecht een drietje in de buzzer raak gooide.

Het tweede kwart was een stuk lastiger. ZZ Leiden kreeg verdedigend grip op de Groningse aanval, maar de thuisploeg bleef stug verdedigen en hoewel de Leidenaren langzaam op voorsprong kwamen, waren er bij de 32-39 ruststand nog kansen genoeg voor Donar om dingen beter te doen.

De thee bevatte echter blijkbaar geen toevoegingen en ook de ongetwijfeld goede woorden in de kleedkamer hadden geen effect. Het verschil liep zelfs wat op onder aanvoering van de eerder genoemde Maarten Bouwknecht. In ruim 19 minuten speeltijd kwam hij tot 26 punten tegen 100% en was daarmee een echte plaaggeest voor zijn oude club. Ook Midtgaard kreeg meer ruimte en benutte die goed. De redelijke optredens van Jimmy Gavin en Lo Nwogbo konden daar lang niet voldoende tegenwicht aan bieden.

In de eindfase van het derde kwart en het begin van het vierde viel Donar geheel uit elkaar, wat coach Otten ook probeerde te doen of te zeggen. Toen halverwege het slotbedrijf de 30 punten verschil naderde, gooiden de Groningers de handdoek. Een teleurstellend slot na een goed begin.

Statistieken van de wedstrijd staan hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS