Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 20 31 16
Uit 20 15 14 9
8
5
-
5
8
thuis uit
85 punten 58
15 fouten 14
17 steals 8
40 rebounds 38
26 assists 12

Eén goed kwart was voldoende om The Hague Royals op de knieën te krijgen. Donar won met 85-58.

Donar begon buitengewoon stroef aan het duel. Bij beide ploegen ontbraken drie geblesseerde spelers, wat bij de tegenstander in een kleine rotatie resulteerde. Dit weerhield Jens te Velde (inderdaad, de zoon van veelvoudig international Okke) er niet van zo ongeveer de hele Haagse productie voor z’n rekening te nemen. Maart liefst 15 van de 20 punten kwamen uit zijn handen. En hoewel Donar al snel langszij kwam, lukt het niet om de ploeg van Bert Samson echt onder druk te zetten. Zodoende kwam Donar pas in de 17e minuut definitief op voorsprong.

Na de thee stond er een heel andere thuisploeg op het plankier. Nu was er wel druk op de opponent en dat betaalde zich onmiddellijk uit. Van 38-35 stoomde Donar door naar 59-37 en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld, ook omdat de Royals nog enkele spelers hadden zien uitvallen met een blessure of vijf fouten.

Dat gaf coach Matthew Otten de gelegenheid om ook Kjeld Zuidema en Mark Roorda nog wat speelminuten te geven. Topscorer van de wedstrijd was Lo Nwogbo met 20, toprebounder Donte Thomas met 8 en de meeste assists kwamen uit handen van Leon Williams met 7 stuks. De volledige stats vindt u hier.

Het volgende duel zal zijn tegen Apollo Amsterdam, aanstaande woensdag 12 januari om 20:00 uur. Ook deze wedstrijd is the volgend via de livestream, te vinden op de Donar Game Info App.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS