Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 22 16 18
Uit 18 17 18 18
6
9
-
7
1
thuis uit
69 punten 71
19 fouten 18
5 steals 8
40 rebounds 39
18 assists 16

Donar doet goede zaken in Leiden.

In een stroeve wedstrijd, waarin slordigheden van beide ploegen het beeld van de wedstrijd bepalen, trekt Donar aan het langste eind.

Leiden moet het vanavond doen zonder Worthy de Jong,Marijn Ververs en Jamayro de Windt. Maarten Bouwknecht kan wel weer spelen. Donar begint fel aan de wedstrijd, maar beide ploegen hebben moeite met scoren. Met een hammerdunk zet Amanze Egekeze de kwartstand op 13-18.

Donar zet in het tweede kwart weer verdedigende druk en dwingt Leiden tot het maken van fouten. Dit leidt tot een kleine voorsprong, maar door een slordige fase van Donar en enkele goede scores van Maarten Bouwknecht komt Leiden weer in de wedstrijd. De rust gaat in met een gelijke stand 35-35.

Ook het derde kwart is weer rommelig, het is qua score steeds stuivertje wisselen. Leiden komt beter uit de kleedkamer dan Donar en begint weer te rennen. In deze fase van de wedstrijd loopt Donar achter de feiten aan. Bij Leiden is het vooral de Deense reus Midgaard die scoort. Het derde kwart wordt afgesloten met twee vrije worpen van Lotanna Nwogbo, waarvan hij een weet te verzilveren. Donar staat weer voor met 51-53.

Ook het vierde kwart is rommelig. Donte Ingram houdt Donar in de wedstrijd met enkele driepunters. Donar loopt wat uit, maar Leiden komt weer terug. Maarten Bouwknecht zet met een driepunter weer een gelijke stand op het scorebord, met nog iets minder dan twee minuten te spelen. Donar knokt in deze fase voor elke bal. Na een drive van Leon Williams, weet Willem Brandwijk met een doordunk de voorsprong van Donar op 67-70 te zetten. Jonathan Dunn kan daarna met een lay up de stand op 69-70 te zetten. Het wordt spannend en met nog 15 seconden te gaan mag Willem Brandwijk vanaf de vrije worp lijn proberen de voorsprong voor Donar groter te maken. Willem Brandwijk verzilvert een vrije worp en zet de stand op 69-71. Leiden komt in tijdnood en kan geen goede aanval meer opzetten. Een wanhoopsschot van Jonathan Dunn gaat mis en Donar wint de wedstrijd. Een wedstrijd die niet goed was, maar wel heel spannend.

Topscorers bij Donar:

Donte Ingram met 16 punten

Marquis Addison en Jimmy Gavin met 10 punten

Willem Brandwijk had 13 rebounds, Henry Caruso 7 rebounds

Voor de livestatistieken, klik hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS