Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 25 11 18 25
Uit 27 26 20 20
7
9
-
9
3
thuis uit
79 punten 93
20 fouten 15
7 steals 8
18 rebounds 35
21 assists 23

Donar wint in een aantrekkelijk duel van Feyenoord.

Er mogen weer toeschouwers bij wedstrijden aanwezig zijn en ondanks dat er slechts 200 mensen aanwezig zijn, is de sfeer gelijk anders.

Feyenoord begint sterk aan de wedstrijd en plaatst een 7-0 run. Donar komt snel terug in de wedstrijd en halverwege het eerste kwart komt het langszij. Beide ploegen verdedigen intensief en proberen elkaar tot moeilijke schoten te dwingen. Donar valt veel de basket aan en dwingt Feyenoord tot het maken van veel persoonlijke fouten. Daardoor komt Feyenoord vrij snel in foutenlast. Donar komt in een flow en scoort makkelijk, waardoor Feyenoord in een time-out vlucht om het ritme te breken. Beide ploegen scoren er lustig op los en het eerste kwart eindigt met 25-27.

Na de korte onderbreking gaan beide ploegen door waar ze mee geëindigd zijn, nl. strak verdedigen en proberen makkelijke scores te maken. Dat gaat Donar steeds makkelijker af. Feyenoord schiet meer van afstand, maar als die schoten wat minder trefzeker verlopen, loopt Donar uit. Ondertussen pakt Henry Caruso veel rebounds van de borden. De aantrekkelijke wedstrijd bereikt bij 36-53 het rustsignaal.

Donar komt na rust goed uit de startblokken en even overloopt het Feyenoord. Na een volgens coach Van Helfteren foute call op Rhodes, krijgt hij zijn bijna traditionele technische fout. Donar blijft lekker doorspelen en voert de verdedigende druk nog wat op. Dat leidt tot een snelle break met een reverse dunk van Henry Caruso en de volgende aanval plaats Lo Nwogbo nog maar eens een spetterende dunk (niet zijn eerste van de avond). Na een verslapping van Donar, neemt coach Otten een time-out om de spelers weer op scherp te zetten. Het derde kwart eindigt op 54-73. De wedstrijd is eigenlijk gespeeld.

Jimmy Gavin opent het vierde kwart met een verre driepunter en Donte Ingram volgt zijn voorbeeld. Donar heeft dan een riante voorsprong. Marquis Addison probeert door Collins heen te denderen, waarbij Collins vervelend met zijn hoofd op de grond terecht komt en lang blijft liggen. Hij kan gelukkig wel lopend het veld af. Feyenoord blijft het van ver proberen en de schoten vallen weer iets beter. De laatste minuten mogen Sheyi Adetunji, Kjeld Zuidema en Mark Roorda de wedstrijd samen met Willem Brandwijk en Donte Thomas uitspelen. De eindstand wordt uiteindelijk 79-93. Een goede generale repetitie voor de wedstrijd tegen Heroes a.s. zaterdag.

topscores bij Donar: Addison 16 ptn; Nwogbo 14 ptn; Ingram 12 pnt.

rebounds: Caruso 9; Thomas 7.

assists: Gavin 6; Addison en Williams 3

De livestats kunt u hier bekijken.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS