Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 25 24 25 26
Uit 28 20 22 17
1
0
0
-
8
7
thuis uit
100 punten 87
19 fouten 29
13 steals 10
38 rebounds 36
23 assists 14

In een waar basketbal gevecht trekt Donar aan het kortste eind. Drie goede kwarten zijn niet voldoende om de overwinning mee naar Groningen te nemen.

Zowel Donar als Heroes beginnen de wedstrijd met veel verdedigende druk. Toch wordt er lustig op los gescoord, wat voor een aantrekkelijke wedstrijd zorgt. Heroes scoort in het begin wat makkelijker en loopt even uit naar 11-6 halverwege het eerste kwart. Vooral Mike Carlson scoort met driepunters, waar Donar de scores meer verdeeld. Met een verre driepunter van Jimmy Gavin komt Donar op 15-14. De ploeg krijgt ook wat meer grip op de aanval en komt langszij. Er wordt voor elke bal gestreden. In het eerste kwart is het aan Bossche zijde vooral Carlson die scoort (17 van de 25 punten). Met een buzzerbeater vanaf de middenlijn zet Amanze Egekeze de stand op 25-18.

Heroes begint iets beter aan het tweede kwart, maar Donar blijft fel verdedigen. De duels worden op het scherp van de snede uitgevochten. Daardoor maken beide ploegen ook veel fouten en levert balverlies vooral aan Bossche kant makkelijke scores op. Er komt een fase in de wedstrijd waar er veel door de scheidsrechters wordt gefloten. Dat komt de wedstrijd helaas niet ten goede. Vlak voor rust komt Heroes weer op voorsprong. De rust gaat in met 49-48. Nog steeds komt van Bossche zijde de score inbreng vooral van Mike Carlson.

In het derde kwart gaan beide ploegen gewoon verder met waar ze gebleven zijn, nl. intens verdedigen en proberen steals te maken voor makkelijke scores. Twee keer balverlies levert Heroes ook twee keer een  makkelijke score op. Donar knokt zich weer in de wedstrijd. Willem Brandwijk weet een mooi shotblock te maken, maar Heroes pakt in deze fase veel meer rebounds dan Donar. Wel weet Donar Mike Carlson uit de wedstrijd te houden, helaas voor Donar neemt Austin Price het scoren over. Het kwart eindigt op 74-70 en alles is nog mogelijk.

Heroes begint beter aan het vierde kwart en Donar laat zich verleiden om te gaan rennen. Donar blijft heel hard werken, maar Heroes weet een kleine voorsprong sluipenderwijs uit te breiden. De laatste minuten van de wedstrijd zijn zeer intens en levert ook een aantal harde fouten op. Nog een keer probeert Donar alles, maar kan de wedstrijd niet meer omkeren. De eindstand wordt uiteindelijk 100-87 voor Heroes.

Topscorers bij Donar: Addison 19 ptn, Egekeze 15 ptn, Gavin 14 ptn.

De livestats vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS