Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 26 25 20
Uit 15 16 10 17
9
1
-
5
8
thuis uit
91 punten 58
14 fouten 21
7 steals 3
49 rebounds 31
20 assists 17

Donar staat met één been in de finale om de Basketball Cup na de ruime winst in MartiniPlaza op Aris Leeuwarden: 91-58.

Aris Leeuwarden is een ploeg die zomaar kan verrassen, zoals Donar al eens aan den lijve heeft ondervonden. Dat wilden de mannen van Matthew Otten zich niet nog eens laten gebeuren en dat was te merken. Geconcentreerd en fel verdedigend ging de thuisploeg vanaf de tip-off er vol in, zodat al na korte tijd een verschil van 10 punten op de borden stond.

Aris deed natuurlijk wel wat terug en kon zichzelf wijsmaken dat het nog kans maakte op de overwinning. Die mooie droom duurde echter niet lang. In het tweede kwart, dat net als het eerste het aankijken zeker waard was, liep Donar verder weg, zeker toen een Aris-aanval in de slotseconden op niks uitliep en Marquis Addison wél in de zoemer wist te scoren: 46-31 bij rust.

Het derde kwart was het beste van de Groningers. De ene na de andere aanval rolde over het veld en het maximaal toegestane aantal toeschouwers reageerde enthousiast. De Friezen konden eigenlijk alleen middels Reinder Brandsma en Ryan Logan wat terugdoen, maar de wedstrijd was duidelijk gespeeld.

Het slotbedrijf was vooral interessant voor Aris-speler José Maconda, die in die periode eigenlijk zo’n beetje zijn hele totaal aan punten en persoonlijke fouten binnenhaalde. Daar werd echter verder niemand nerveus van en Donar sloot ook dit kwart winnend af en verschafte zichzelf daarmee een geweldige uitgangspositie voor de return, aanstaande zondagmiddag in Kalverdijkje.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS