Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 14 19 14 23
Uit 13 20 30 17
7
0
-
8
0
thuis uit
70 punten 80
12 fouten 11
6 steals 7
43 rebounds 39
16 assists 17

Donar wint ook de tweede wedstrijd in de halve finale van Aris en gaat door naar de finale.

In het Kalverdijkje had Aris de welhaast onmogelijke taak een achterstand van 33 punten goed te maken. Aris moest het zonder Maconda doen (ziek), bij Donar ontbrak naast Luke en Koenis ook Addison. De scores komen in het eerste kwart moeizaam tot stand. Aris gaat ook wat feller van start, maar Donar verdedigd beter. Even is er kort oponthoud vanwege problemen met het scorebord, maar gelukkig is het van korte duur. Aris wint het eerste kwart met 14-13.

Ook in het tweede kwart vallen de scores niet bepaald, totdat Jimmy Gavin besluit een paar drietjes raak te schieten (4 van de 5 raak). Er wordt wat meer run en gun basketbal gespeeld, wat voor het publiek wel zo aantrekkelijk is. Omdat vlak voor tijd het block van Donte Ingram op Ryan Logan als goaltending wordt beoordeeld, gaan de ploegen met een ruststand van 33-33 aan de thee.

Opvallend is dat in de eerste helft er weinig wordt gefloten. Er zijn slechts 6 vrije worpen (2 voor Aris, 4 voor Donar).

Na de rust schroeft Donar de verdedigende druk weer wat op, maar scoren gaat nog steeds wat moeizaam. Sluipenderwijs loopt Donar uit naar een kleine voorsprong, waardoor Aris in een time out vlucht. Aris knokt zich terug naar 47-50, maar daarna lijkt de koek op.  Het derde kwart eindigt in 47-63.

In het vierde kwart speelt Donar veelal met de jonge garde (Sheyi Adetunji, Kjeld Zuidema en Mark Roorda) in het veld. Aris toont zich veerkrachtig aan de hand van Tim Hoeve die uiteindelijk 7 driepunters raak schiet, komt het halverwege het vierde kwart op 68-68. Daarna speelt Donar de wedstrijd vrij makkelijk uit en als zelfs Lo Nwogbo een driepunter weet te verzilveren is de weerstand van Aris gebroken. Eindstand 70-80.

Topscorers: Donte Ingram 20 punten, Lo Nwogbo 17 punten.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS