Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 20 24 17
Uit 8 10 26 25
8
0
-
6
9
thuis uit
80 punten 69
12 fouten 14
10 steals 6
41 rebounds 38
17 assists 15

Donar behaalde een eenvoudige overwinning tegen Aris Leeuwarden. Het werd uiteindelijk 81-69.

Aris was gehandicapt door het ontbreken van guard José Maconda en coach Vincent van Sliedrecht, zodat Klaas Stoppels de honneurs op de bank waarnam. Bij Donar kon Kjeld Zuidema niet spelen. Thomas Koenis stond wel weer op het roster, maar kwam nog niet in actie.

Donar liet er geen twijfel over bestaan wat de bedoeling was. Het liet Aris geen moment in de wedstrijd komen in de beginfase. De Friezen kregen bijna geen open schoten, zodat hun teller in het eerste kwart op 8 puntjes bleef steken. Toen Donar daar in het tweede kwart nog eens overheen ging met een 10-punts verschil was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Zoals zo vaak ging Henry Caruso voorop in de strijd. Hij scoorde en reboundde er lustig op los en eindigde het duel met 15 punten en 8 rebounds.

Waar de eerste helft het aanzien zeker waard was voor Donar-fans, kon het vervolg minder boeien. Aris kon nooit echt een vuist maken, ook niet toen de concentratie aan Donar-zijde in het derde bedrijf flink inzakte. Coach Matthew Otten deed wat hij kon, maar kon niet voorkomen dat zijn spelers in het slotkwart niet meer de energie van die sterke beginfase konden opbrengen. Daardoor konden de Leeuwarders met een rits driepunters aardig terugkomen. Qua score dan, want spannend was en werd deze ontmoeting nooit.

Statistieken vindt u hier.

Met nog één duel te gaan in de domestic fase, moet de laatste ronde gaan beslissen wie er als derde eindigt. Donar speelt zaterdag tegen Den Helder Suns terwijl concurrent Landstede Hammers naar Bemmel moet voor een ontmoeting tegen Yoast United.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS